Obavijesti

News

Komentari 272

'Bandi koja stoji iza ovoga reći ću da si počinju pakirati kofere'

'Bandi koja stoji iza ovoga reći ću da si počinju pakirati kofere'
1

Podsjetimo, Nacional je objavio fotografije kojima je, kažu, netko pokušao kompromitirati ministra Tolušića i dovesti ga u vezu s prostitucijom i kokainom. SOA sumnja na paraobavještajno podzemlje...

VIDEO

Od policije, DORH-a i svih nadležnih službi očekujemo da se ovaj slučaj istraži te da se pronađu počinitelji još jednog krajnje podmuklog pokušaja destabilizacije vlasti i pravnog poretka kroz ponovno plasiranje lažnih informacija o najvišim državnim dužnosnicima, čemu smo svjedočili često u proteklom razdoblju, navodi se u priopćenju Vlade nakon što je Nacional objavio članak o montiranim fotografijama kojima je netko htio kompromitirati ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića.

Na fotografijama se vidi navodni Tolušić koji sjedi u fotelji. Na njemu sjedi crnokosa žena golih nogu. Lice joj se ne vidi. Ona, kako se čini, u ruci drži mobitel, a muškarac se sprema ušmrkati kokain. 

Božinović: Nacionalna sigurnost nije ugrožena

Objavu fotografija  komentirao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te je ustvrdio kako unatoč pokušaju "destabilizacije pojedinca i institucije koju predstavlja" nacionalna sigurnost nije ugrožena.

Dodao je da policija radi u uskoj koordinaciji sa SOA-om i Državnim odvjetništvom te da će ta koordinacija u budućnosti biti sve intenzivnija zbog suočavanja s raznim vrstama "podmetanja”.

- Jednostavno sve sigurnosne službe u Hrvatskoj će u buduće morati intenzivirati svoju suradnju na razotkrivanju svih mogućih podmetanja koja imaju za krajnji cilj destabilizaciju političkog života pa ako hoćete i Vlade, ali neće uspjeti u tome - poručio je Božinović.

Istraga će pokazati, dodao je Božinović, tko stoji iza Tolušićeve fotomontaže, a na pitanje radi li se, možda, o unutarstranačkom obračunu kazao je da ne zna o čemu je riječ jer su dobili tek preliminarnu informaciju.

- Kao što sam rekao, zajedničkim radom Sigurnosno obavještajne agencije, MUP-a i Državnog odvjetništva poduzet će se sve potrebe radnje da bi se razotkrilo počinitelja - kazao je Božinović, a prenosi Dnevnik.hr.

Ministar je novinarima odgovorio da nacionalna sigurnost nije ugrožena jer sve službe koje o tome brinu svoj posao rade vrlo profesionalno.

Upitan zašto se u Vladinom priopćenju kaže da se radi o pokušaju destabilizacije, ministar je rekao kako je očito da je to pokušaj destabilizacije ne samo pojedinca već institucije koju predstavlja.

- To hrvatske institucije neće dopustiti - poručio je Božinović.

Tolušić: Mislim da znam tko stoji iza ovoga. Na krivog su se namjerili

Tolušić je u utorak ujutro komentirao cijelu slučaj za 24sata:

U Srbiji sam bio prije 15 godina i ovdje se radi o gnjusnoj fotomontaži. Želim da se sve što prije istraži i otkrije tko stoji iza toga.Mnogima smo stali na žulj u sektoru poljoprivrede i prilično sam siguran da znam tko stoji iza ovoga, ali neka se sve istraži. Ja sam spreman proći testove na drogu i na bilo koji drugi način pomoći istrazi - rekao je Tolušić za 24sata.

Kasnije je ispred Banskih dvora poručio:

- Bandi koja se zaigrala poručujem da se namjerila na krivog i da počnu pakirati kofere!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 272
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...