Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Morate surađivati': EK sazvala hitan sastanak o izbjeglicama

None Foto: REUTERS

Sastanak će biti na razini šefova država ili vlada, a održat će se u nedjelju, 25. listopada 2015. od 16.00 do 19.00 po srednjoeuropskom vremenu u Bruxellesu

S obzirom na izvanrednu situaciju u zemljama duž zapadnobalkanske migracijske rute, postoji potreba za većom suradnjom, širim konzultacijama i neposrednim operativnim djelovanjem. Nakon razgovora s više europskih čelnika predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker sazvao je za 25. listopada sastanak šefova država ili vlada radi razmatranja izbjegličkih tokova na zapadnobalkanskoj ruti.

Sastanak će biti na razini šefova država ili vlada, a održat će se u nedjelju, 25. listopada 2015. od 16.00 do 19.00 po srednjoeuropskom vremenu u Bruxellesu, priopćilo je Predstavništvo EK u Hrvatskoj. 

Nakon sastanka će uslijediti radna večera u sjedištu Europske komisije. Cilj je sastanka postizanje zajedničkih operativnih zaključaka koji će se moći odmah implementirati.

Sastanku će prisustvovati šefovi država ili vlada Austrije, Bugarske, Hrvatske, Bivše Jugoslavenske Republike Makedonije, Njemačke, Grčke, Mađarske, Rumunjske, Srbije i Slovenije. 

Na sastanak su pozvani predsjednik Europskog vijeća, luksemburško predsjedništvo Vijeća Europske unije i visoki povjerenik Ujedinjenih naroda za izbjeglice, a prisustvovat će mu i predstavnici Europskog potpornog ureda za azil i Europske agencije za upravljanje operativnom suradnjom na vanjskim granicama država članica Europske unije (FRONTEX).

Komentiraj, znaš da želiš!