Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

More je daleko, ali Medvednica je blizu: Hoteli za svačiji džep

None Foto: Zagrebački holding 11

Iznad Zagreba u kojem vreva i zabava ne prestaju ni u vrućim ljetnim mjesecima uzdiže se Sljeme s Medvednicom gdje se može pronaći ugodna hladovina

Iz Zagreba se na Sljeme može stići već za pola sata, a osim ugodnog hlada i šumskog spokoja svatko za sebe može naći i idealnu zabavu. Tako posjetitelji mogu uživati u gastronomskoj sezonskoj ponudi domaće zagrebačke i Zagorske kuhinje, posjetiti rudnik Zrinski, špilju Veternicu, upoznati povijest Medvedgrada i uživati u pogledu na grad.

Što posjetiti na Sljemenu?

U Rudniku Zrinski čija je povijest počela 1527. godine, mogu se obići brojni hodnici. Budući da je u rudniku tijekom cijele godine temperatura 12°c, ne zaboravite ponijeti neki topliji odjevni predmet i sportsku obuću. Špilju Veternicu obavezno treba posjetiti jer je još 1979. godine zaštićena kao geomorfološki spomenik prirode. U Veternici su nađeni ostaci 70-ak vrsta životinja - špiljski medvjed, špiljski lav i leopard, špiljska hijena, nosorog, pragovedo, golemi jelen, divlja mačka i dr., kremeni artefakti (šiljci, strugala, bodeži). Na Medvedgradu se nalazi ranogotička kapelica sv. Filipa i Jakova i Oltar domovine, spomenik palim hrvatskim vojnicima u Domovinskom ratu, a s Medvedgrada se pruža prekrasan pogled na Zagreb.

Foto: Zagrebački holding

Posebni popusti za umirovljenike

Za one koji žele prespavati ili ostati nekoliko dana na raspolaganju su ugodne sobe hotela Tomislavov dom ili komforni apartmani u Snježnoj kraljici. U oba hotela u ponudi su jela domaće kuhinje, a gosti mogu uživati i u dodatnim pogodnostima - besplatnom korištenju bazena i fitnessa u hotelu Tomislavov dom te saune u Snježnoj kraljici. U ponudi su i razne vrste masaža, wellness programi, yoga.

Foto: Zagrebački holding

Ugostitelji sa Sljemena nisu zaboravili ni umirovljenike pa su tako za njih pripremili i posebne ponude. U Tomislavovom domu svaka soba opremljena je kupaonicom s toaletom i tušem, TV-om i hladnjakom, a u nekim sobama nalazi se i prostor za sjedenje i odmaranje. Polupansion u dvokrevetnoj sobi stoji oko 160 kuna po osobi. U Snježnoj kraljici svaki apartman ima balkon koji se sastoji od spavaće sobe s ležajem za dvije osobe, dnevnog boravka s prostorom za sjedenje, odmaranje i gledanje TV-a, kompletno opremljene kuhinje, kupaonice s toaletom i kadom, zaseban toalet. Polupansion u Snježnoj kraljici po osobi iznosi oko 200 kuna.

Rođendani i vjenčanja u šumskoj bajci

Ugostitelji nisu zaboravili na najmlađe, kojima roditelji mogu prirediti jedinstvenu rođendansku proslavu pored bazena u Tomislavovu domu te izabrati jedan od tri paketa. Mladenci se mogu odlučiti za bajkovito šumsko vjenčanje u oba hotela, a pri tom ne treba zaboraviti da Medvednica ima i svoju kapelicu. U Snježnoj kraljici organiziraju i neponovljive djevojačke večeri. I u Tomislavovu domu i Snježnoj kraljici redovito se organiziraju konferenciji i popularni team buildinzi.

Foto: Zagrebački holding

Tema: Promo sadržaj