Obavijesti

News

Komentari 1

MORH: Dosad je 8163 ročnika završilo dragovoljni vojni rok

MORH: Dosad je 8163 ročnika završilo dragovoljni vojni rok
1

Požega: Na kraju svečanosti obuke 24. naraštaja podijeljene su pohvale i nagrade najboljim ročnicima 24. naraštaja. Najbolja ročnica je Maja Joščak, a najbolji ročnik Ante Bulog

VIDEO

Obuka 24. naraštaja ročnika na dragovoljnome vojnom osposobljavanju svečano je završena u četvrtak u Vojarni 123. brigade HV-a u Požegi, a tom je prigodom istaknuto kako je od 2008. godine vojno osposobljeno 8163 ročnika, među kojima 1003 žene.

Na svečanom završetku obuke 24. naraštaja ročnika na dragovoljnome vojnom osposobljavanju rečeno je da je obuka 376 ročnika počela 22. veljače 2019., a završilo ju je 358 ročnika, među kojima 69 žena. Po broju žena, to je drugi najveći naraštaj od početka dragovoljnoga vojnog osposobljavanja 2008. godine.

Postrojenim pripadnicima Središta za temeljnu obuku i dragovoljnim ročnicima izaslanik zapovjednika Zapovjedništva za obuku i doktrinu "Fran Krsto Frankopan“" brigadir Dražen Batrnek čestitao je na uspješno završenom dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

"Kroz ovih osam tjedana proveli smo program obuke koji vas je obogatio za nova znanja i iskustva koja vas čine različitim od onih koji nisu doživjeli ovo iskustvo i odslužili dragovoljno vojno osposobljavanje", rekao je brigadir Batrnek i dodao kako će mnogi nakon završenoga dragovoljnog vojnog osposobljavanja potražiti svoju egzistenciju u djelatnom sastavu Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Posebno nas čini ponosnima što ste se izjasnili da želite biti pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske", istaknuo je, dodajući kako se nadaju da će ih uskoro vidjeti na specijalnoj vojnoj obuci u rodovskim postrojbama. 

Na kraju svečanosti podijeljene su pohvale i nagrade najboljim ročnicima 24. naraštaja. Najbolja ročnica je Maja Joščak, a najbolji ročnik Ante Bulog, koji su dobili pohvalnicu te knjigu i značku Dragovoljni ročnik.

Dragovoljno vojno osposobljavanje provodi se od 2008., a u 24. naraštaja obuku je završilo 8163 ročnika, među kojima 1003 žene, priopćio je MORH.

Podsjeća da je od 1. siječnja 2019. uvedena i najveća novčana naknada za dragovoljno vojno osposobljavanje. Odlukom potpredsjednika Vlade i ministra obrane naknada je povećana s 2000 na 3000 kuna. Riječ je, kako se ističe, o još jednoj mjeri povećanja materijalnih prava pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske radi jačanja sposobnosti Hrvatske vojske.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag