Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

MORH-ove zračne snage gase požar kod Gornjeg Gradca

None Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizičnih za izbijanje požara, tim besposadnog zrakoplovnog sustava "Orbiter 3B" bio je angažiran 29 puta

Dva protupožarna aviona Airtractor i dva Canadaira iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjeluju u akciji gašenja požara na području Svilaje kod Gornjeg Gradca u Šibensko-kninskoj županiji, priopćeno je u subotu iz Ministarstva obrane.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone, od 17. lipnja do 30. kolovoza, zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 41 požara (23 požara u Šibensko-kninskoj, šest u Splitsko-dalmatinskoj, šest u Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj, Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji). Kopnene snage Hrvatske vojske bile su angažirane dva dana na požarištu Južna Dubrava kod Šibenika s ukupno 102 pripadnika.

Uz gašenje požara, provedena su i 43 protupožarna izviđanja s avionima Airtractor, a sveukupno su zračne PP snage ostvarile oko 350 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 8.200 tona vode te je helikopterima prevezeno 14 vatrogasaca i 14 tona vode i opreme do požarišta.

U izviđanju područja procijenjenih kao visokorizičnih za izbijanje požara, tim besposadnog zrakoplovnog sustava "Orbiter 3B" bio je angažiran 29 puta.

Ukupno je u 2019. godini zaprimljeno 158 zahtjeva Hrvatske vatrogasne zajednice za angažiranjem PP NOS O

Komentiraj, znaš da želiš!