Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

MORH poziva vojne obveznike da se upišu u vojnu evidenciju

Na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su odazvati se i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, a to mogu učiniti u hrvatskim diplomatskim misijama ili konzularnim uredima u državi u kojoj borave

Ministarstvo obrane (MORH) pozvalo je u četvrtak sve muške osobe, hrvatske državljane rođene 2001. i starijih godišta, koji dosad nisu upisani u vojnu evidenciju, da se jave radi upisa u područni odsjek za poslove obrane prema mjestu prebivališta.

U MORH-u objašnjavaju da je riječ o zakonskoj obvezi redovitoga godišnjeg upisa u vojnu evidenciju, koji je obvezan prema Zakonu o obrani za sve muške osobe, hrvatske državljane, koji u kalendarskoj godini navršavaju 18 godina, a imaju prebivalište na području Hrvatske. 

Na poziv za upis u vojnu evidenciju obvezni su odazvati se i hrvatski državljani koji borave u inozemstvu, a to mogu učiniti u hrvatskim diplomatskim misijama ili konzularnim uredima u državi u kojoj borave. 

Ovisno o mjestu prebivališta i dogovorenom terminu, upisi u evidenciju obavljaju se u odsjecima za poslove obrane, a pri dolasku pozvane osobe obvezne su predočiti osobnu iskaznicu ili domovnicu te OIB.

Svi pozvani, bez obzira na to jesu li dobili pojedinačni poziv, dužni su odazvati se, a o eventualnoj spriječenosti trebaju se javiti u područnom odsjeku za poslove obrane osobno, preko roditelja ili članova uže obitelji.

Detaljnije informacije o upisima u vojnu evidenciju mogu se pronaći na internetskoj stranici MORH-a.

 

Tema: Hrvatska

Komentari (156)
  • Morati cu odbiti zbog zdravstvenih razloga naime, boli me k.... za obranu ovakve države kriminala i uhljeba1

    7. 3. 2019,   17:36
  • Evo javio sam sinu da i dalje mirne duše radi na svojoj budućnosti u Irskoj

    7. 3. 2019,   17:31
  • Ko bi se lud borio za ovu vukojebinu i ovu bagru na vlasti

    7. 3. 2019,   17:32