Obavijesti

News

Komentari 3

Moskva će tijekom blagdana ograničiti prodaju alkohola

Prodaja alkohola bit će ograničena na mjestima javnih okupljanja i u okolici festivalskih lokacija, a ograničenje će vrijediti od 30. prosinca do 9. siječnja

VIDEO

U Moskvi će od 30. prosinca do 9. siječnja na snazi biti ograničenje prodaje alkohola, rekao je za Ria Novosti čelnik moskovskog Odjela za sigurnost Vladimir Černikov.

Prodaja alkohola bit će ograničena na mjestima javnih okupljanja i u okolici festivalskih lokacija.

U Rusiji se zadnjih tjedana inače vodi rasprava o tome treba li se i kako zapriječiti prodaja alkoholnih pića vidno pijanim građanima. Neki su za, neki protiv, a neki upozoravaju da bi provedba takve zabrane naišla na niz poteškoća.

Tako Valerij Rjazanski iz Vijeća Federacije podupire prijedlog Ministarstva zdravstva za zabranu prodaje alkoholnih pića pijanim građanima, ali upozorava da bi se pritom mogle pojaviti poteškoće normativno-pravne naravi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ranije je Ministarstvo zdravlja predložilo izmjene saveznog zakona kojima bi se uvela nova pravila za trgovanje alkoholom, po kojima bi prodavači u dućanima, ugostiteljskim objektima i na drugim javnim mjestima mogli odbiti prodaju alkohola silno opijenim građanima.

"Podržavam tu inicijativu, samo bilo bi izuzetno složeno regulirati takav proces", kaže Rjazanski.

Podsjeća je da se već duže vrijeme raspravlja o tome treba li pijanima osobama dopustiti ulazak u metro ili zrakoplov.

"To je pitanje konstantno na ivici konflikta", dodao je Rjazanski.

On upozorava da je nejasno kako bi se procjenjivao stupanj opijenosti te da bi bilo teško poslati policajca ili drugu službenu osobu u sve prostore u kojima se trži piće, kako bi se zaštitilo prodavače mogućih nasrtaja odbijenih kupaca.

"Prijedlog je pozitivan, ali dvojim može li zaživjeti s obzirom na pravno-normativnu regulaciju", kazao je parlamentarac i dodao kako smatra neophodnim objasniti i uvjeriti pijane ljude da odustanu od nabavke alkohola.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!