Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Most bi mogao podržati Škoru u utrci za predsjednika države?

None Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Iako postoje neslužbene informacije da je stvar gotova, u Mostu su nam poručili da još nema odluke. U petak će odlučiti hoće li ići sa svojim kandidatom ili stati iza Škore: Kolindu i Milanovića nećemo podržati

Most nezavisnih lista u petak će odlučiti koga će podržati u utrci za predsjednika države. Iako su se u utorak pojavile informacije da je već dogovoreno da njihov kandidat bude Miroslav Škoro, sugovornici iz vrha stranke nas uvjeravaju da konačna odluka još nije donesena. U petak se sastaje glavni odbor stranke koji ima 15-ak članova i donijeti odluku.

Prvo je pitanje hoće li Most ići sa svojim kandidatom ili stati iza nekog postojećeg.

NAPETI IZBORI Sve neizvjesnije: Kitarović je u vodstvu, a Milanović sve bliži

- Dio članstva je za to da naš kandidat bude Slaven Dobrović, dio da bi bolji bio Nikola Grmoja. Jer bi kroz našeg kandidata mogli profilirati niz inicijativa koji smo već započeli i pokrenuli. S druge strane, svakako je na stolu i ideja da se podrži nekog postojećeg koji je blizak našoj politici. Sa šest posto podrške birača, Most bi mogao donijeti prevagu u utrci. Jasno je da od tri vodeća kandidata, ne dolazi u obzir podrška Kolindi Grabar Kitarović i Zoranu Milanoviću, pa Miroslav Škoro tu ostaje opcija - kaže nam sugovornik iz vrha stranke.

Miroslav Å koro obiÅ¡ao Međunarodni jesenski bjelovarski sajam ŠKORO O IZJAVI PUPOVCA: 'Ako taj gospodin nije govorio istinu, treba vidjeti zašto nije'

Podrška Mosta bi Škori donijela i blagonakloniji odnos crkvenih krugova, dio infrastrukture koja mu nedostaje, ali bi se približio konzervativnom centru, a ne bi ostao samo na glasovima krajnje desnice.

Komentari (173)
  • Ćuprijaneri, ta vjerna hade3ejova podružničica uvijek će biti uz hade3ej... ali na mala vratašca, kako i prilići psićima.

    10. 9. 2019,   20:22
  • Ovo je najveća bedastoća kad neka stranka kaže da će nekog podržati! Pa boli koga k. koga ćete vi podržati! Bitno je koga će većina birača podržati.

    10. 9. 2019,   19:34
  • Mostovci su poznati da im je odabir fenomenalan. HDZ prvi put, HDZ drugi put i HDZ( u ilegali) treci put.

    10. 9. 2019,   19:37