Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'HDZ je odbio tripartitnu vladu, razgovarat ćemo sa SDP-om'

None Foto: Davor Puklavec/PIXSELL 7

Robert Podolnjak je uoči sastanka s koalicijom Hrvatska raste rekao da su dobili e-mail od HDZ-a u kojem odbijaju prijedlog o tripartitnoj vladi u kojoj su i HDZ i SDP

Nažalost nema riječi o tripartitnoj Vladi, izvijestio je Robert Podolnjak iz Mosta nakon sjednice Nacionalnog vijeća i početka sastanka s izaslanstvom koalicije Hrvatska raste. Odbijenicu su dobili mailom iz HDZ-a na jednoj stranici, a kaže da nisu dali obrazloženje.  

Na pitanje koji su daljnji koraci odgovara:

- Nema daljnjih koraka. Nastavljaju se pregovori u dvije. Temeljni uvjet je bio tripartitna Vlada i na to HDZ nažalost nije odgovorio - rekao je. 

Na pitanje hoće li čelnik Mosta Božo Petrov biti mandatar kazao je da ne može o tome ništa reći jer su upravo krenuli razgovori. 

Na pitanje je li ovo definitivni izlazak Domoljubne koalicije i HDZ-a iz priče ili još postoje nekakva mala otvorena vrata odgovorio je:

- Rok je bio i mislim da je bio korektan. Odgovor je stigao i nema smisla podržavati taj dio priče - zaključio je. 

Na pitanje hoće li večeras dogovoriti detalje i predsjednici države odnijeti potpise podrške lijevom bloku rekao je kako ne može ništa reći jer su razgovori u tijeku.

Most se sastao na Nacionalnom vijeću

U Mostu je počeo sastanak Nacionalnog vijeća prije nego se u 17 sati sastanu s koalicijom Hrvatska raste. U Mostu očekuju odgovor iz HDZ-a na njihovu ponudu otvorenih vrata.

Ivan Lovrinović uočio je da je bilo puno iznenađenja i obrata u dosadašnjim pregovorima, a kazao je kako ćemo vidjeti hoće li se Domoljubna koalicija pojaviti na sastanku.

Na pitanje što ako odbiju, odgovorio je:

- Ne znam što će biti. Nitko nikoga nije tjerao od stola, od našeg stola se može otići samo dragovoljno - rekao je.

Na pitanje je li istina da je većina zastupnika Mosta za HDZ, a protiv SDP-a, Lovrinović nije dao odgovor.

Ljubica Ambrušec očekuje da današnji sastanak prođe u smislu pozitive.

- Kad to kažem smatram da ćemo danas sigurno znati ime mandatara, a s obzirom da smo ostavili otvorena vrata, nadam se da će dijalog biti konstruktivan s obje strane, ako se HDZ odluči na daljnje pregovore.

Robert Podolnjak je kazao da danas moraju biti učinkoviti. Nije htio prognozirati kakav će odgovor dati HDZ, ali je ponovio da Most otpočetka priželjkuje tripartitnu vladu.

Na pitanje je li većina Mostovaca za HDZ, Podolnjak je rekao:

- Ne, nikada o tome nismo glasali. Principijelni smo, zato smo dali HDZ-u još jednu šansu - rekao je Podolnjak.

Komentari (372)
  • Meni se ipak čini da MOST nije jedinstven. Ipak je među njima onih koji bi HDZ-u i onih koji bi SDP-u, a dok je tako nema dogovora. Nemaju čelnog čovjeka koji bi bio vjerodostojan, jer Petrov očito to nije, a što se i vidjelo nakon subote i njegove izjave, sutradan je MOST-ovo nacionalno vječe odbilo njegovu izjavu. Dakel, zaista trebamo na nove izbore.

    21. 12. 2015,   17:02
  • to više nisu pregovori...to je ismijavanje Hrvatskih građana,zato bi bilo najbolje da nestranačke trudbenice Hrvatske metle uzmu stvar u svoje ruke i sve pometu ,pa svi marš nanove izbore.

    21. 12. 2015,   16:51
  • "Ne znamo o čemu i što će s njima razgovarati, već je otpala ideja o tripartitnoj vladi, o čemu razgovaraju? To je kontradiktorna situacija tamo. Prvi uvjet je bila tripartitna vlada, ako ne postoji ta vlada onda se razgovara o nekoj drugoj vladi s obje stranke." točno,onda je ovo još veća lakrdija

    21. 12. 2015,   18:16