Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

I Živi zid će predati kaznenu prijavu protiv Ivice Kirina...

None Foto: Željko Lukunić/PIXSELL 4

Ivica Kirin nedavno je, govoreći o slučaju misteriozne smrti Siniše Palma, pročelnika za financije i gospodarstvo, rekao kako nitko nije primijetio nestanak gotovo 17 milijuna kuna iz gradske blagajne

Gradski vijećnik Virovitice Darko Lešković (Most) i politički tajnik Nikola Grmoja u utorak su Općinskom državnom odvjetništvu predali kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Ivice Kirina zbog sumnje da je bio pomagač u teškoj krađi i pronevjeri.

[UŽIVO] Gradski vijećnik grada Virovitice Darko Lešković (Most) i politički tajnik Nikola Grmoja u Općinskom državnom odvjetništvu predaju kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Ivice Kirina zbog sumnje u pomaganje u počinjenju kaznenog djela teške krađe i pronevjere.

Objavljuje MOST nezavisnih lista u Utorak, 18. lipnja 2019.

Podsjećamo, Ivica Kirin nedavno je, govoreći o slučaju misteriozne smrte Siniše Palma, pročelnika za financije i gospodarstvo, rekao kako nitko nije primijetio nestanak gotovo 17 milijuna kuna iz gradske blagajne.

Palm je nestao 31. svibnja, pronašli su ga 3. lipnja. Gradonačelnik Ivica Kirin, prije službene vijesti o smrti pročelnika, objavio je kako je gradskom proračunu tijekom više godina nanesena milijunska šteta i optužio je Palma da je bio ovisnik o kockanju.

 I Živi zid predaje kaznenu prijavu

Imamo informaciju da je Općinsko državno odvjetništvo iz Virovitice odbilo zaprimiti prijavu vezano uz nestanak novca i smrt bivšeg pročelnika Siniše Palma, a nije nam poznat ni sadržaj one koju je podnio gradonačelnik Ivica Kirin, stoga mi u srijedu u Zagrebu u Gajevoj podnosimo kaznenu prijavu – kazao je u utorak ispred Gradske uprave u Virovitici, predsjednik Živog zida, Vilibor Sinčić.

- Treba se razriješiti tko je sve imao pristup novcu. Dinamiku podizanja i tko je nalogodavac. Kako državno odvjetništvo radi na „poguranac“, a ne kako bi kao nezavisno tijelo trebalo, u prijavi će se inzistirati da se ispitaju i sve okolnosti oko uzroka smrti, jer građani ove zemlje trebaju imati dostupna i prava saznanja o novcu koji se troši. Isto tako se postavlja pitanje što je radila interna kontrola, ali i Državna revizija - kazao je Tihomir Lukanić, politički tajnik stranke. 

Komentari (46)
  • a živili smo za san da imamo svoju Hrvatsku...bem ti dan kad sam uzeja pušku...nikad više ovi su gori okupatori nego ijedan neprijatelj više su štete nsfpravili nego da smo imali 5 ratova 😨😨

    18. 6. 2019,   15:12
  • Jubito kralj. Za Fima mediu se uspio galantno nagoditi s tužiteljstvom, afera "vepar" ga koštala ministarske fotelje, a ovčice ga za nagradu svejedno izaberu za gradonačelnika......hahahha. Imamo rvackuuuuuuuuu!!!

    18. 6. 2019,   15:23
  • Pa normalno da su likvidirali toga Palmu jer je previse znao !

    18. 6. 2019,   15:17