Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Most izbacio Panenića jer se kandidirao za predsjednika...

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL 2

Panenić je, kazao je Grmoja, to učinio prije nego su politička tijela stranke uopće raspravila kako sudjelovati na predsjedničkim izborima te razmotrili kandidate koji bi došli u obzir i iza kojih bi Most stao

- Ta kandidatura je njegova samoinicijativna odluka.To je neviđeno i neprihvatljivo kao što bi tako nešto bilo neprihvatljivo i svakoj drugoj opciji na političkoj sceni - rekao je Nikola Grmoja Hini.

Zagreb: Petrov i Panenić govorili o Vladinom prepuštanju Ine MOL-u | Autor: Slavko Midzor/PIXSELL Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Tomislav Panenić je, kazao je Grmoja, to učinio prije nego su politička tijela stranke uopće raspravila kako sudjelovati na predstojećim predsjedničkim izborima te razmotrili kandidate koji bi došli u obzir i iza kojih bi Most stao.

- On je sam izabrao svoj put, put bez Mosta i ne znam što će mu takva odluka donijeti. No, ja mu želim sreću - poručio je Grmoja dodavši kako je zbog svega Panenić isključen iz saborskog Kluba Mosta.

Bivši ministar gospodarstva i saborski zastupnik u Klubu Mosta Tomislav Panenić Hini je pak rekao kako odluku o isključenju iz kluba nije očekivao te kako "u nekim demokracijama postoji više kandidata unutar jedne stranke, no u našoj demokraciji takvi uvjeti još nisu sazreli".

- Ja sam još početkom travnja izvijestio predsjednika o svojoj želji da se kandidiram. Na prošlotjednoj sjednici Glavnog odbora odlučili su da me neće podržati, a danas su, nakon moje objave, sazvali hitnu sjednicu Kluba i donijeli odluku o isključenju mene i Ante Pranića iz Kluba Mosta - rekao je Panenić.

Pojasnio je i kako toj sjednici fizički nije nazočio jer je bio na putu ali ju je pratio na konferencijskom pozivu te ne zna tko se kako izjasnio. Najavio je i skoro javno predstavljanje svog programa za predstojeće predsjedničke izbore.

Grmoja pak ističe kako je odluka Glavnog odbora stranke da će Most sudjelovati na izborima, no s izborom kandidata im se ne žuri. Za sada tek razmatraju "tko bi došao u obzir kao mogući kandidat".

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na pitanje je li jedan od mogućih kandidata za predsjednika i čelnik Mosta Božo Petrov, politički tajnik Grmoja je uzvratio: "Božo je uvijek mogući kandidat!"

Komentari (17)
  • nije mi jasno zašto netko ide u kampanju kad unaprijed zna da neće dobiti glasova više nego mu obitelj da. To mislim i o strankama koje predlažu svoje kandidate, a i same se bore da pređu prag, mah

    26. 6. 2019,   23:09
  • Neš ti ništa bez Bože i Grma.

    26. 6. 2019,   22:55
  • Pametan čovik . Pobjegao iz "metkovske sekte " !

    27. 6. 2019,   08:37