Obavijesti

News

Komentari 90

Most na ulazu u Karlovac sav popucao: 'Čekaju da se sruši?!'

Most na ulazu u Karlovac sav popucao: 'Čekaju da se sruši?!'
1

Sporni nadvožnjak drži osam nosača s po dva betonska stupa, a na nekoliko stupova izrazito su vidljive pukotine i odlamanje komada betona. Hrvatske ceste rekli su da će ga sanirati

VIDEO

Meni ovo stvarno ne izgleda normalno. Nosači se raspadaju. Vidi se kako je beton nosača popucao pri vrhu i u podnožju. Strašno.

Rekao nam je to čitatelj koji se slučajno našao u blizini nosača nadvožnjaka karlovačke “brze ceste”, u Prilazu Većeslava Holjevca, inače vrlo frekventnoj prometnici državne ceste DC1, koja se nastavlja na A1.

- Ne mogu niti zamisliti da dođe do najgoreg. Zar se čeka da se nadvožnjak sruši i da se dogodi tragedija pa da tek tada nadležni reagiraju? Ovo još nisam nigdje vidio, a inače sam profesionalni vozač - upozorio je čitatelj.

Na fotografijama koje je snimio vidljive su pukotine na stupovima nosača nadvožnjaka. Sporni nadvožnjak drži osam nosača s po dva betonska stupa, a na nekoliko stupova izrazito su vidljive pukotine i odlamanje komada betona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nadležne Hrvatske ceste upitali smo za tehničku ispravnost nadvožnjaka, je li uopće siguran za promet i planiraju li ga obnavljati. Odgovorili su nam da su redovitim pregledom nadvožnjaka uočene pukotine i nedostaci koje će sanirati u najkraćemu mogućem roku.

No veće sanacije neće biti jer pripremaju izradu dokumentacije za gradnju zapadne obilaznice Karlovca i buduće državne ceste DC545, koja će povezivati karlovački gradski prsten s državnim cestama prema Rijeci, Sisku i Sloveniji a u sklopu projekta će izgraditi i novi nadvožnjak i željezničku prugu na DC1.

- Redovitim pregledom uočene su pukotine i nedostaci na spojevima nekoliko stupova s naglavnim gredama i temeljima. Pukotine će sanirati u najkraćemu mogućem roku, tj. odmah nakon stvaranja povoljnih vremenskih prilika - priopćili su iz Hrvatskih cesta.

U ovom trenutku, dodaju, nisu predvidjeli veći novac za sanaciju postojećeg nadvožnjaka zbog izrade projektne dokumentacije za obilaznicu.

- Naime, u istom projektu predviđena je gradnja novog nadvožnjaka preko državne ceste DC1 i željezničke pruge. U planu Hrvatskih cesta sanacija je nadvožnjaka s izvedbom bukobrana na Rakovcu, koji je u lošijem stanju, a poveznica je s realizacijom projekta Mostanje – Vukmanićki Cerovac – odgovorili su iz Hrvatskih cesta. Inače se nastavak “brze ceste” prema Vukmanićkom Cerovcu spaja na tzv. Vukelićev most, koji je sagrađen prije gotovo deset godina. Nazvan je po pokojnom Branku Vukeliću, tad visokopozicioniranom članu HDZ-a. Taj most ne spaja ništa.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 90
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a