Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Most: Najave EK da stopira isplate poticaja su alarmantne

None Foto: Patrik Macek/Pixsell

U nalazu revizije koji potpisuje direktorica Glavne uprave poljoprivrede i ruralnog razvoja EK, navodi se da je europska inspekcija našla niz nepravilnosti u hrvatskim projektima

Saborski klubovi, vladajućeg Mosta i oporbenog SDP-a, žele u četvrtak govoriti o informaciji da je Europska komisija stopirala isplatu poljoprivrednih poticaja za Hrvatsku u iznosu od 1,23 milijarde kuna, pa su zatražili stanku kako bi dobili priliku za to.

U nalazu revizije koji potpisuje Christina Borchmann, direktorica Glavne uprave poljoprivrede i ruralnog razvoja Europske komisije, navodi se da je europska inspekcija našla niz nepravilnosti u hrvatskim projektima koji su dobili potpore tijekom mandata bivšeg ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine (SDP).

To je alarmantna vijest, rekao je Mostov Miro Bulj, tražeći stanku, njegovu zahtjevu priključio se i klub SDP-a.

Božo Ljubić (HDZ) želi pak govoriti o političko-medijskom linču kojem je izložen banjalučki biskup Franjo Komarica nakon posjete deelgacije Hrvatskog sabora BiH, odnosno Banja Luci.

Političke stranke Republike srpske Komaricu napadaju jer im se ne sviđa njegova usporedba zločina u Bleiburgu sa onima koji su 90-ih godina prošlog stoljeća počinjeni nad Hrvatima u Banjoj Luci.

 

Komentari (67)
  • Pa taj tudum Jakovina ništa drugo nije radio osim ša je namišta natječaje i dodjeljiva novac podobnima, uljebljiva ljude u ministarstvo i agencije i uništio selo i seljake, mora odgovarati, dosta već jednom bando lopovska..

    19. 5. 2016,   10:27
  • Za ovakve stvari netko više treba snositi odgovornost. Kao što u tvrtkama postoji managerska odgovornost, istu bi trebali imati ministri kod vođenja svojih resora. Problem je opet u glavama, jer se za neki sitni interes, po hrvatskoj praksi, napravi sitna muljaža, a gospoda ne kuže da sa Unijom nema muljaže, mora biti sve ap-tap. Prevelike su to face da bi sami uzeli revizora da preispitaju svoju provedbu pa je bolje "po svom", a onda rezultat je da masa drugih koji ne bi muljali nemaju pristup sredstvima zbog šačice kretenčina. Ne znamo sa svojim parama, neznamo sa posuđenim, a ne znamo ni sa darovanim...koja smo mi banana. Dajte uzmite mlade pametne ljude koji sigurno žele raditi...napravite malu vojsku EU stručnjaka i krenimo više uzimati te novce. SVE STOJI....DAJTE VIŠE....OVO NAM JE PRILIKA...vrijeme smo već potratili, a ne zaboravimo činjenicu da i mi ovako mali kakvi jesmo uplaćujemo preko 500 milijuna eura na godinu u fond Unije, blago njima sa nama nesposobnima.

    19. 5. 2016,   10:36
  • Tek će se sad vidjet svi grijesi i nerad bivše vlade, sramota.

    19. 5. 2016,   11:09