Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Petrov o najavi velike koalicije: "Mala bara, puno krokodila..."

None Foto: Nel Pavletic/PIXSELL 5

Ovaj put ćemo tražiti puno jača jamstva jer Hrvatska nema vremena, a HDZ i SDP pozivam da s konačno odluče raditi dobrobit svih građana, rekao je Božo Petrov

Most nezavisnih lista otvorio je ured u Rijeci, a na svečanosti u 11 sati nazočio je predsjednik Mosta Božo Petrov te saborski zastupnici te stranke. Nakon što su u 11 sati otvorili ured, mostovci su novinarima rekli da idu u konobu i da će izjave davati za pola sata. Novinari su negodovali zbog takve odluke pa su Božo Petrov, Ines Strenja Linić i Josip Katalinić ipak odlučili dati izjave oko 11.15. 

- Svakog dana smo radili što je potrebno za dobrobit ove županije. Ovo je jedan od prvih ureda izvan Zagreba i tako dajemo značaj ovoj regiji - rekla je Ines Strenja Linić.

Nakon toga obratio se Božo Petrov koji je još jednom prozvao HDZ i SDP da rade samo za svoju dobrobit:

- Nama je cilj povezati sve nezavisne liste u Hrvatskoj, sve koje žele raditi ono što smo mi započeli. To je potpuno drukčiji politički integritet. Poruka da može u politici postojati i etika i poštenje. Političar to treba imati ako želi služiti na dobrobit zajednici. Ovaj put ćemo tražiti puno jača jamstva jer Hrvatska nema vremena, a HDZ i SDP pozivam da s konačno odluče raditi dobrobit svih građana jer dosad su radili za svoje osobne interese. 

Petrov je rekao da je činjenica da su HDZ i SDP bolje surađivali u Saboru nego što je Domoljubna koalicija surađivala s Mostom u Vladi. Na novinarsko pitanje koja će jamstva tražiti od dviju velikih stranaka, rekao je da će svaka tri do četiri mjeseca biti referendumi.

Iako je kritizirao SDP, suradnju s tom strankom ipak ne isključuje, kao ni s HDZ-om:

- Očekujem promjenu koja će se dogoditi i u SDP-u i u HDZ-u. Promjena može biti u sazivu zastupnika, i u čelništvu jedne i druge stranke. I u jednoj i drugoj stranci odluke donose njihovi predsjednici, a predsjedništvo im je za ukras. Ako se oni ne promijene i ne odluče dati jamstva, onda mogu skupa, jer ja ne vidim razlike između jednih i drugih - smatra Petrov.

Komentirajući najave velike koalicije, Petrov je rekao da bi tu moglo doći do problema oko nedostatka broja mjesta:

- Puno krokodila, mala bara - izjavio je Petrov. 

Komentari (383)
  • A kad če biti vijest,, bilo udarna, bilo najobičnija da se negdje u Hrvatskoj otvorila tvornica koja će zapošljavati 1000, dvije,,,,,, ljudi???

    1. 8. 2016,   11:26
  • Glas za dvije vodeće stranke je isto kao pišanje u buru i tako 25 godina.

    1. 8. 2016,   13:01
  • U nove izbore nas je uvalio HDZ svojim blefiranjem kako ima većinu za prslagivanje vlade.Ali vidjelo se na kraju,da to nije bila istina.Božo Petrov je bio u pravu kad ime je govorio:pokažite tu većinu. A to da su se nažalost HDZ I SDP dobro slagali u saboru da zadrže privilegije je žalosno!Nadam se da če to birači imati na umu na skorim izborima!

    1. 8. 2016,   14:00