Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Most traži opoziv Kujundžića i izvanrednu sjednicu Sabora

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Naglasili su kako je saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav na upit predsjednika Sabora donio zaključak da nije dužan sazvati sjednicu u vrijeme dok Hrvatski sabor redovito ne zasjeda

Most nezavisnih lista u ponedjeljak je uputio zahtjev za opozivom ministra zdravstva Milana Kujundžića, očekuje da predsjednik Hrvatskog sabora sazove izvanrednu sjednicu, kako to nalaže Ustav, da bi se moglo glasovati o povjerenju ministru, zbog čega su se obratili i Ustavnom sudu.

"Prema Ustavu, rasprava i glasovanje o povjerenju mora se održati u roku 30 dana, što je imperativni rok. U ime petine saborskih zastupnika podnijeli smo prijedlog za glasovanje o povjerenju ministru zdravstva i upućujemo dopis Ustavnome sudu koji ima ovlast da prati ostvarivanje i stanje ustavnosti i zakonitosti te da o uočenim pojavama neustavnosti i nezakonitosti izvještava Hrvatski sabor", stoji u priopćenju Mosta.

Naglasili su kako je saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav na upit predsjednika Sabora donio zaključak da nije dužan sazvati sjednicu u vrijeme dok Hrvatski sabor redovito ne zasjeda.

Smatramo da je zaključak saborskog odbora neustavan i zahtijevamo da Ustavni sud hitno i bez odgode izvijesti predsjednika Sabora o neustavnosti tog zaključka, te da on sazove sjednicu na kojoj će se raspravljati o povjerenju ministru zdravstva, poručio je mostovac Robert Podolnjak.

 

Komentari (7)
  • Hoce li oviiz Mosta, jednom predloziti nesto pametnog??? oni se mjenjaju sa Marasom i grbavim u glumatanju.

    22. 7. 2019,   18:20
  • U Hrvatskoj se niti Ustav ne postuje. Drzava bezakonja.

    22. 7. 2019,   18:11
  • Pa ova vlada je dovoljna samo sebi. Građani i država su za njih niko i ništa.

    22. 7. 2019,   17:31