Obavijesti

News

Komentari 363

Most ultimativno traži MUP: Ili će biti tako ili neće biti Vlade!

Most ultimativno traži MUP: Ili će biti tako ili neće biti Vlade!
2

U Domoljubnoj koaliciji očekuju da će se na današnjem sastanku šefova HDZ-a i Mosta te novog mandatara Tihomira Oreškovića doznati konture buduće Vlade

VIDEO

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko pred čelnika Mosta Božu Petrova dolazi sa shemom buduće Vlade. Neslužbene su najave da stiže s prijedlogom manjeg broja ministarstava, i to sa sadašnjih 20 na 17.

U Domoljubnoj koaliciji očekuju da će se na današnjem sastanku šefova HDZ-a i Mosta te mandatara Tihomira Oreškovića doznati konture buduće Vlade. Potom će o svemu biti izviješteni partneri u koaliciji, a zatim slijedi i konačno usuglašavanje. Očekuju da će do 20. siječnja sve biti spremno za izglasavanje povjerenja novoj Vladi u Saboru. Iz Mosta se dan prije sastanka neslužbeno moglo čuti da je njihova taktika u dogovorima o podjeli resora u budućoj Vladi “nema popuštanja”.

Most bezrezervno želi MUP

- Ili će biti sve što Most traži ili neće biti Vlade - neslužbena je poruka iz Mosta.

Prijedloge HDZ-a o kojima se može čitati u medijima nisu željeli paušalno komentirati jer prvo žele vidjeti što će druga strana službeno ponuditi za pregovaračkim stolom. U Mostu smatraju da im pripada trećina ministarstava, i to koja će jamčiti provođenje reformi za koje su se zalagali. Tako se moglo čuti da će Most u pregovorima inzistirati na Ministarstvu unutarnjih poslova koje bi trebao voditi neovisan čovjek jer je, kažu, borba protiv korupcije jedan od njihovih najvažnijih ciljeva.

Patrik Macek/PIXSELL

Na listi zahtjeva su i ministarstva pravosuđa, uprave, poljoprivrede, gospodarstva i zaštite okoliša. Razmišljalo se i o resoru poduzetništva, no tek će se vidjeti hoće li ga i tražiti. Na sastanak stižu i s prijedlogom da energetika u budućnosti ne bude sastavni dio Ministarstva gospodarstva, nego da se pripoji zaštiti okoliša.

Šef HDZ-a na Facebooku je najavio da će predložiti plan reorganizacije javne uprave.

- Temelj našeg prijedloga drastično je smanjenje broja agencija, državnih ureda, zavoda i javnih ustanova. Racionalizirat ćemo tamo gdje su se dosad događala dupliranja radi zbrinjavanja partijskih podobnika - objavio je.

Naveo je da je plan objedinjavanjem sličnih poslova sustav učiniti efikasnijim.

HDZ želi ukidanje dupliranja

- Ukinut ćemo dupliranje subjekata i fantomsko rukovođenje - objavio je šef HDZ-a.

Što u brojkama podrazumijeva plan o drastičnom smanjenju agencija i zavoda za sada šef HDZ-a nije pojasnio. Partneri u Domoljubnoj koaliciji, iako podržavaju racionalizaciju državne administracije, za koju su se zajedno s HDZ-om zalagali u kampanji, napominju da se taj posao ne može raditi bez analize stanja koja, kažu, mora biti brza.

- Nisam sklon ukidanju pojedinih agencija samo radi ukidanja. Nije dobro lomiti preko koljena. Treba ići u postupno smanjenje - kaže jedan od partnera. Kao mogućnost u javnosti se spominjalo osnivanje državnog holdinga, a ta megatvrtka upravljala bi javnim poduzećima. Cilj partnera je stabiliziranje zemlje, rast kreditnog rejtinga i privlačenje investicija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 363
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...