Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Tuga u Mostaru: 'Željeli smo vjerovati da je to samo san'

None Foto: Ivo Čagalj/Pixsell, Privatni album 8

Pet osoba pod još uvijek neutvrđenim okolnostima poginulo je u padu sportskog zrakoplova, od čega troje djece. Na više mjesta u Mostaru građani su spontano palili svijeće i molili za poginule

U Mostaru je u utorak pokopano troje djece, brat i sestra Luka i Lana Lovrić, te Arman Hadžiomerović kao i pilot Ivan Karačić koji je upravljao letjelicom koja se u subotu srušila južno od Mostara i u kojoj je život izgubio i mladić Muhamed Sipović.

Pet osoba pod još uvijek neutvrđenim okolnostima poginulo je u padu sportskog zrakoplova, od čega troje djece.

Na groblju u Dračevicama na posljednji počinak osmogodišnjeg Luku i desetogodišnju Lanu ispratili su roditelji, rodbina i više tisuća ljudi.

Tijelo Armana Hadžiomerovića pokopano je na groblju Sutina, gdje će u srijedu biti pokopan i Muhamed Sipović, dok je pilot Ivan Karačić pokopan na mjesnom groblju Slipčići kod Čitluka. 

Središnja komemoracija održana je u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače. Pet svijeća gorjelo je na bini, a djeca i brojni nazočni upisivali su se u knjigu žalosti.  

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić obratio se na komemoraciji upućujući sućut roditeljima i ističući kako se naizgled bezbrižan dan pretvorio u strašnu tragediju. 

"Željeli smo vjerovati da je to samo san. Tragedija je ostavila duboku bol u obiteljima, gradu, u cijeloj BiH. Dragi Luka, Lana, Armane, Muhamede i Ivane vjerujemo da ste otišli u drugi, bolji svijet u kojemu ćemo se ponovno susresti. Neka vam je laka ova hercegovačka gruda", rekao je gradonačelnik Bešlić.  

Brojne brzojave obiteljima i ožalošćenima poslali su brojni uglednici među kojima je i hrvatski član BiH Predsjedništva Dragan Čović i federalni premijer Fadil Novalić.

Na više mjesta u Mostaru građani su spontano palili svijeće i molili za poginule.

Komentari (4)
  • Ne daj Bože nikome :(

    16. 5. 2017,   19:36
  • Na svijetu ima previše ljudi.

    17. 5. 2017,   10:22
  • Strašno pokoj vječni daruj im gospodine.

    16. 5. 2017,   21:16