Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Motiv pucnjave u discu možda je sukob lokalnih kriminalaca...

None Foto: THILO SCHMUELGEN

Pucnjava u diskoklubu u Konstanzu, u njemačkoj saveznoj pokrajini Baden-Wuerttembergu, u kojoj su dvije osobe ubijene a više je ranjeno možda je posljedica sukoba lokalnih kriminalnih krugova

Zasad ništa ne sugerira da je Iračanin (34) koji je otvorio vatru povezan s terorizmom, no istražuju se svi aspekti incidenta, rekao je izvor povezan s istragom.

Naoružani napadač ubio je jednu osobu u diskoklubu koji je smješten u industrijskom području grada uz švicarsku granicu.

Tri osobe teško su ranjene u ranojutarnjoj pucnjavi. U razmjeni vatre s napadačem policajac je ranjen a napadač je ubijen.

Policija istražuje podatke o njegovu životu,  a doznaje se da je neko vrijeme živio u području Konstanza.

Policija je priopćila da je godinama živio u Njemačkoj i da nije tražitelj azila a dodala je i da su sukobi među kriminalcima možda doveli do pucnjave u industrijskom dijelu grada.

Prema izjavi svjedoka u vrijeme incidenta u klubu je bilo nekoliko stotina ljudi.

Ranija izvješća spominju da je moglo biti više od jednog napadača, no policija vjeruje da je 34-godišnji napadač bio sam.


 

Komentari (14)
  • Iračanina koji posjeduje i upotrebljava vatreno oružje u Njemačkoj ne povezuje se s terorizmom?! Ko tu koga?! Je li se to oni tiješe?

    30. 7. 2017,   15:22
  • koga briga tko i što? usred smo vlastitog genocida, trebamo rasne i religijske zakone da to spriječimo

    30. 7. 2017,   15:48
  • još jedan nesretno zaljubljeni..?

    30. 7. 2017,   15:28