Obavijesti

News

Komentari 145

'Možda bi Maras želio da se Hrvatska vojska razoruža...?'

'Možda bi Maras želio da se Hrvatska vojska razoruža...?'
1

Krstičević u odgovoru koji je poslalo Ministarstvo obrane ističe da su troškovi vježbe danas predstavljeni, te poručio "kako će se i dalje nastaviti neumorno jačati sposobnosti Hrvatske vojske"...

VIDEO

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u četvrtak je u odgovoru SDP-ovom saborskom zastupniku Gordanu Marasu, koji je u Hrvatskome saboru zatražio podatke o cijeni održavanja vojne vježbe Velebit 18 - Združena snaga, poručio da su troškovi vježbe objavljeni i da je rad Ministarstva obrane transparentan, te da će "tako nastaviti raditi i dalje".

Maras je, naime, u Hrvatskome saboru državnog tajnika u MORH-u Zdravka Jakopa pitao "koliko je koštalo da bi se premijer Plenković i ministar Krstičević slikali sa šljemovima i to što se ministar prošetao u nekoj čudnoj uniformi smeđe boje" tijekom vojne vježbe.

Krstičević u odgovoru koji je poslalo Ministarstvo obrane ističe da su troškovi vježbe danas predstavljeni, te poručio "kako će se i dalje nastaviti neumorno jačati sposobnosti pobjedničke Hrvatske vojske".

Pet vojnika je lakše ozlijeđeno: 'Velebit 2018.' koštao 8 mil. kn
Pet vojnika je lakše ozlijeđeno: 'Velebit 2018.' koštao 8 mil. kn

- Gospodin Maras postavlja pitanje vježbe, zašto je ministar na terenu u nekoj smeđoj odori, postavlja pitanje i troškova. Ja mogu samo reći i gospodinu Marasu i svim drugima da će Hrvatska vojska vježbati. Hrvatska vojska neće biti u vojarnama i čistiti oružje, nego će vježbati, upravo s ciljem da bude spremna i sposobna. Možda bi kolega Maras želio da Hrvatska vojska ne vježba, ili bi možda želio da se Hrvatska vojska razoruža, nemam pojma, ili bi možda želio da hrvatski ministar ne bude sa svojom vojskom na terenu u radnoj odori kao ministar sa zastavom. To ne mogu razumjeti, ali mogu poručiti da će Hrvatska vojska vježbati da bude uvijek spremna, sposobna, uvježbana i to je moja zadaća i odgovornost - rekao je Krstičević u Benkovcu, javlja Večernji.

- Što se tiče troškova vježbe Velebit 18, znate da smo 3. listopada prijavili održavanje vježbe te o istome obavijestili hrvatsku javnost. Planirao sam desetak dana nakon provođenja raščlambe također izaći u javnost i odjaviti vježbu, međutim zbog raznih spekulacija koje su se pojavili danas su u Ministarstvu obrane RH predstavljeni troškovi vježbe jer porezni obveznici imaju pravo uvijek znati gdje se i kako troši njihov novac. Naš rad je transparentan, rad je u funkciji jačanja Hrvatske vojske i poručujem gospodinu Marasu kako ćemo na taj način, nastaviti raditi i dalje, zaključio je Krstičević.

'Koliko je koštala vojna vježba? A koliko košta vaša emisija?'
'Koliko je koštala vojna vježba? A koliko košta vaša emisija?'

Na konferenciji za novinare u MORH-u navedeno je da su ukupni troškovi vježbe iznosili 8,1 milijuna kuna.

Krstičević dodaje da, prije svega, treba čestitati vojnicima, dočasnicima i časnicima na vrhunskim izvedbama u vježbi Velebit 18, što je dokaz kako hrvatski narod ima modernu vojsku koja štiti i brani Hrvatsku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.