Obavijesti

News

Komentari 148

Može zadržati posao: Bolničar je mirno gledao smrt pacijenta

Može zadržati posao: Bolničar je mirno gledao smrt pacijenta
1

Matt Geary (36) mirno je promatrao smrt Carla Copea (47) ispred bolnice u Velikoj Britaniji. Iako su sve snimile kamere, odlučeno je da bolničar može zadržati posao

VIDEO

Bolničar Matt Geary doveo je Carla Copea do ulaza u bolnicu 'Walsall Manor'. Kada se Cope odjednom srušio, prikazuje nadzorna snimka iz 2012. godine, Geary je ostao mirno stajati s rukama u džepovima, iako je pacijent proživljavao težak srčani udar. Osim što je njegovo ponašanje izazvalo bijes Britanske javnosti, slična je reakcija bila i na presudu. 

Naime, Geary se i dalje može baviti svojim zanimanjem, ali pod nekoliko uvjeta. Tako na primjer u kolima Hitne pomoći u sljedeća tri mjeseca neće moći biti sam ukoliko mu to ne dozvoli nadzornik. On će mu također pomoći u razradi 'plana osobnog razvoja', a svi njegovi budući kolege biti će obaviješteni o njegovom statusu. 

Dok mu je izricana blaga presuda, Matt Geary se smiješio. 

- Iskreno mi je žao što je gospodin preminuo. No, ja sam taj koji je završio s dosjeom, a mislim da bi i drugi morali biti odgovorni za svoje postupke, rekao je Geary koji je pred sudom bio i u veljači prošle godine zbog 'uskraćivanja pomoći pacijentu'. 

Sudac John Warner objasnio mu je kako su njegovi postupci bili 'bešćutni i nemarni', piše Daily Mail.  

- Gospodin Geary je očito mislio da trati vrijeme ukoliko se posveti pacijentu kojeg je doveo do bolnice. Nije učinio apsolutno ništa kao bolničar, ali ni kao čovjek da pomogne pacijentu, zaključio je sudac. 

Prišao mu pa ga nastavio ignorirati

Nadzorna snimka pokazala je kako je Cope doveden u bolnicu, a u čekaonici je imao vidljive bolove. Ustao je i otišao do trgovine nakon čega se dva puta srušio. Geary mu se nakratko približio, ali onda i otišao dalje čime je izravno utjecao na ishod ove tragedije. 

Daily Mail

Iako će Geary pod posebnim nadzorom tijekom obavljanja posla biti samo osam mjeseci, njegov odvjetnik izjavio je pred sudom kako to 'neće donijeti nikome ništa dobro', te kako njegovom klijentu mora biti dopušteno da nesmetano radi svoj posao. 

U sklopu istrage privedeno je petero članova osoblja bolnice. Optuženi su za ubojstvo, no te su optužbe vrlo brzo odbačene s obzirom da postoje velike šanse da bi pacijent umro od srčanog udara, čak i da mu je pružena pomoć. 

No, iako pravosuđe u očima javnosti nije obavilo svoj posao, Britanci se nadaju kako će to odraditi bolnice koje neće zaposliti Matta Gearyja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 148
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku, uskoro će sletjeti na zagrebački Pleso. Pilot: 'Sada ste sigurniji'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Rafalei stigli u Hrvatsku, uskoro će sletjeti na zagrebački Pleso. Pilot: 'Sada ste sigurniji'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'
SUSJEDI SU ZGROŽENI

Policajci priveli krivog čovjeka u Zagrebu i polomili ga: ‘Sram me. Nismo ni znali da je slijep'

Nisam imao bijeli štap jer taj teren dobro poznajem. Sestrična im je vikala moje ime i da sam slijep te da imam člansku iskaznicu Saveza slijepih, rekao je Stevan Jambrešić na sudu