Obavijesti

News

Komentari 20

'Možeš umrijeti od dosade dok čekaš da te vlak HŽ-a pregazi'

'Možeš umrijeti od dosade dok čekaš da te vlak HŽ-a pregazi'
1

Željko Lenart (HSS) završio je saborsku raspravu o zakonu o željeznicama sa vicom. Inače, ovaj zastupnik je poznat kao veliki ljubitelj viceva. Nije mu prvi put da ih priča...

VIDEO

- Nesretniku koji živi u Hrvatskoj bilo je dosta kopanja po kontejnerima, gladi i hladnoće. Odlučio je prekinuti svoj život. Način na koji je to htio napraviti jest da ode na najbližu prugu i da čeka vlak HŽ-a da ga pregazi. Nakon nekoliko dana pronašli su njegovo tijelo i obdukcijom utvrdili da je nesretnik umro od dosade čekajući vlak HŽ-a da ga pregazi - to je vic kojim je Željko Lenart (HSS) završio saborsku raspravu o zakonu o željeznicama.

Kada je riječ o brzini kojima voze hrvatski vlakovi kazao je kako su pragovi truli pa se zato ni ne mogu postizati veće brzine. Naveo je da na samo 5,4 posto pruga u zemlji se postiže brzina između 140 i 160 kilometara na sat, na 17 posto postiže se brzina iznad 100 kilometara na sat, a na 37 posto je postiže se ispod 60 kilometara na sat.  

- I prosječni biciklisti su brži od hrvatske željeznice. Na Divljem zapadu su vlakovi vozili tim brzinama kada se moglo na dobrom konju stići vlak i opljačkati ga - rekao je Lenart. 

Upozorio je da je u Europi željeznica strup prometa, ali to nažalost nije slučaj u Hrvatskoj. Najviše u svemu pate građani i gospodarstvo. Lenart je pobrojao kako su hrvatske željeznice katastrofa, na njima ginu ljudi, a gospodarstvo od njih ima malo koristi, a razvoj Hrvatske talac loše politike prema željeznicama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pero Ćosić (HDZ) upozorio je na pad broja putnika na željeznicama. 

- Početkom '90.-tih godina željeznica je prevozila više od 40 milijuna putnika, 2010. taj broj je porastao na i dostiže 69,5 milijuna i on od tada bilježi kontinuirani trend pada do te mjere da je u 2017. zabilježeno manje od 20 milijuna putnika prevezenih željeznicom kazao je Ćosić.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a