Obavijesti

News

Komentari 13

Mračni plan serijskog pedofila uključivao je i napušteni rudnik

Mračni plan serijskog pedofila uključivao je i napušteni rudnik
1

Punih 12 godina nakon završetka suđenja jednom od najstrašnijih europskih serijskih ubojica i pedofila njegov je odvjetnik javnosti otkrio dio plana koji Belgijac nikada nije realizirao...

VIDEO

Marc Dutroux  jedan je od najnasilnijih serijskih ubojica i pedofila u povijesti Belgije. On je optužen za otmice, torturu i seksualno iskorištavanje šest djevojčica i djevojaka od 1995. do 1996. godine. Sve su bile stare između 8 i 19 godina, a četiri od njih je na kraju i ubio

Od 1996. godine Dutroux je u zatvoru, a nakratko je pobjegao 1998. Njegovo suđenje 2004. je godine pratila cijela Belgija, a brojni propusti u istrazi izazvali su ogromno nezadovoljstvo u javnosti te zakonodavce u Belgiji prisilili su reformu sudstva.

Štitile su ga elite?

U javnosti su se tada također pojavile sumnje da je Dutroux imao zaštitu elita i viših krugova policije koji su navodno također bili uključeni u pedofilski prsten. Nagađalo se da je ta veza išla čak i do vlade, a čak je i prvi sudac u slučaju kasnije kroz suze priznao da nikada nije naišao na takav otpor pri pokušaju dolaska do istine.

Iako je od suđenja prošlo mnogo godina, a Dutroux će kraj života najvjerojatnije dočekati iza rešetki, njegova priča u Belgiji nije zaboravljena. Ovih dana belgijski je tjednik Soir Mag donio intervju sa Julienom Pierreom, Dutrouxovim odvjetnikom od 1996. do 2003. godine. 

Planirao je stvoriti novo društvo - u rudnicima

- Shvaćaš li da nitko nikada nije pitao zašto sam odabrao baš tu kuću i baš tu regiju, pitao je Dutroux jednom svojeg odvjetnika. 

- Moja je ideja bila da izvršavam masovne otmice djece i onda u napuštenim rudnicima osnujem podzemni grad u kojemu bi vladali dobroga, sigurnost i harmonija, prisjetio se Pierre pomračenih riječi osuđenog pedofila i ubojice. 

On je inače svoje žrtve zatvarao u skrivenom podrumu kuće koju je kupio u Marcinelleu. Istragom je utvrđeno da ih je sve vezao za krevete, ali i da je za sve to znala njegova druga žena Michelle Martin, s kojom je imao troje djece.

Dvije djevojčice u kući su umrle nekoliko dana nakon što je policija pregledala cijelu kuću i nakon što su supružnici već bili u zatvoru. Naime, podrum je bio toliko dobro sakriven da ih nisu našli sve do nekoliko mjeseci kasnije. Djevojke su tada već umrle od gladi. 

Dutorux i Martin su inače po prvi puta uhićeni još u 80-im godinama prošloga stoljeća. Tada su osuđeni za otmicu i silovenje pet djevojčica ali su iz zatvora pušteni relativno brzo zbog 'dobrog ponašanja'. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca