Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mrak Taritaš zatajila 39 tisuća kn: 'To je previd, ispričavam se'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U četiri godine je zaradila 38.950 kuna, a zaradu nije prijavila u imovinskoj. Povjerenstvo ju istražuje, a za Jutarnji kaže da se iznosa ne sjeća te da mora provjeriti

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš kad je bila ministrica graditeljstva i prostornog uređenja samu sebe je imenovala predsjednicom ispitnog povjerenstva za polaganje stručnog ispita na području arhitekture.

U četiri godine je zaradila 38.950 kuna, a zaradu nije prijavila u imovinskoj. Povjerenstvo ju istražuje, a za Jutarnji kaže da se iznosa ne sjeća te da mora provjeriti.

Ispričala se na 'Fejsu' 

Anka Mrak-Taritaš je u ponedjeljak navečer na svom profilu na Facebooku objavila status koji je naslovila 'Preuzimam odgovornost za propust'.

U nastavku u cijelosti prenosimo što je sve napisala.

'Vezano za medijske napise o prijavi Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa, koja je protiv mene podnesena zbog sudjelovanja u povjerenstvu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja za polaganje stručnog ispita želim reći sljedeće:

1. Moje sudjelovanje u radu povjerenstva za polaganje stručnog ispita započelo je u funkciji nestranačke zamjenice ministra na koju dužnost sam došla kao stručnjak za prostorno planiranje. Osim mene u povjerenstvima su sudjelovali i drugi pomoćnici koji su stručnjaci za pojedina područja, a sve nas je zajedno imenovao tadašnji ministar Ivan Vrdoljak. Nakon što sam postala ministricom graditeljstva i prostornog uređenja, nastavak mojeg sudjelovanja u povjerenstvu je predstavljalo samo kontinuitet rada povjerenstava u istom sastavu, a budući da odluke o imenovanju članova potpisuje novi ministar, novu odluku sam morala potpisati osobno.

2. Obzirom na protek vremena, koliko sam za sada uspjela provjeriti u bankovnim izvodima starima i do 5 godina, utvrdila sam da sam za navedeni rad prosječno primala naknadu u visini oko 800 kn mjesečno.

3. Zbog činjenice da se radilo o sredstvima isplaćenima od strane ministarstva iz kojeg mi se tada isplaćivala i plaća, napravila sam previd i te iznose nisam tretirala kao druge prihode pa sam ih očito zbog toga propustila prijaviti u imovinskoj kartici. Želim reći da mi to ni na koji način nije bila namjera, već previd koji mi se dogodio spletom okolnosti.

4. Zbog navedenog, želim se ovim putem ispričati hrvatskoj javnosti te želim reći da ću svu potrebnu dokumentaciju koju imam dostaviti Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa te ću poštivati svaku odluku Povjerenstva i preuzeti svu potrebnu odgovornost za učinjeni propust.

5. Na kraju, žao mi je da oni koji su ovaj previd uočili nisu odmah reagirali nego su prigodno čekali 3 pune godine od prestanka mog mandata i to sada koriste za osobnu diskvalifikaciju.'

Komentari (200)
  • Aha znaci kod nje i slicnih je previd, a nas bi strpali u zatvor za utaju poreza :))) Ona je zaboravila na 39 000 kn hahaha! Koja drzava...

    18. 2. 2019,   23:25
  • Bas cudno za takvu postenu gospođu.Kako se nisi zajebala pa napravila nesto dobro.

    18. 2. 2019,   23:58
  • zašto joj ne zamaglite facu...djeca mi čitaju 24 sata...ovo su uznemirujuće slike

    18. 2. 2019,   23:34