Obavijesti

News

Komentari 32

'Mrsić i Matić radi osobnih interesa napadaju branitelje'

'Mrsić i Matić radi osobnih interesa napadaju branitelje'
1

Mirando Mrsić i Predrag Matić su se, kažu, upustili u pozivanje na medijsku hajku protiv hrvatskih branitelja, manipulirajući podacima o braniteljskim mirovinama.

VIDEO

Izjave Miranda Mrsića o braniteljskim mirovinama kojima HDZ kupuje izborne glasove, nakon Ministarstva hrvatskih branitelja u četvrtak je osudila i HVIDR-a  optuživši Mrsića, Predraga Matića i medije da neargumentirano šire laži  i stigmatiziraju hrvatske branitelje uoči euroizbora.

Bivši SDP-ovi ministri Mirando Mrsić i Predrag Matić šire laži o hrvatskim braniteljima proteklih dana isključivo radi  osobne koristi i uspjeha na predstojećim EU izborima, ocjenjuju u priopćenju predsjednik HVIDR-e Josip Đakić i predsjednik Glavnog odbora Josip Periša.

Mrsić i Matić su se, kažu, upustili u pozivanje na medijsku hajku protiv hrvatskih branitelja, manipulirajući podacima o braniteljskim mirovinama. 

Bivši ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić ovoga je tjedna s konferencije za novinare prozvao HDZ da braniteljskim mirovinama kupuje izborne glasove, dok je bivši ministar branitelja Predrag Matić u RTL Direktu rekao da je porast broja branitelja "samo početak pakla koji nam slijedi".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Mrsić o razdvajanju mirovina: Što Vlada i Medved skrivaju?
Mrsić o razdvajanju mirovina: Što Vlada i Medved skrivaju?

Na Mrsićeve izjave jučer je oštro reagiralo Ministarstvo branitelja optuživši Mrsića, uz ostalo, da je kao ministar razdvajanjem radničkih i braniteljskih mirovina izazvao "nesigurnost kod ove ranjive populacije (branitelja) i nastavak izazivanja kaosa".

U HVIDR-i kažu da su Mrsić i Matić očito zaboravili "ratne profitere i dezertere, te ostale koji su se bogatili i radili na izdaji nacionalnih interesa, dok su hrvatski branitelji i domoljubi ginuli i bili ranjavani da bi cijeli hrvatski narod obranili od velikosrpskog agresora i stvorili samostalnu hrvatsku državu".

Bivše SDP-ove ministre, kažu, očito ne smetaju mirovine sudionika NOR-a i bivše JNA od kojih gotovo 20000 prima mirovinu prema zakonu koji je preuzet još od vremena SFRJ, te omogućava  da ih nasljeđuju njihove obitelji.

"Činjenica je da je i sam predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH rođen čak 12 godina nakon II. sv.rata. Međutim, nepobitna je činjenica da braniteljske mirovine godinama prolaze razne revizije, provjere i kontrole, dok partizanske mirovine nitko ne dovodi u pitanje", kaže HVIDR-a koja Matiću i Mrsiću poručuje  da pronalaze put do svojih fotelja ne zadirući pritom u dostojanstvo hrvatskih branitelja.

Za huškačku kampanju protiv branitelja HVIDR-a je prozvala i medije, posebice internetske portale, koje, kažu, predvodi "Index", te razne političare, koji su se "koristeći legitimne referendumske inicijative, natjecali u blaćenju i stigmatiziranju hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji". Pojedini novinari natjecali su se u njihovom stigmatiziranju kao povlaštenih i privilegiranih osoba, prikazujući ih kao jedini i najveći teret države i društva.

Cilj im je da branitelje i njihove obitelji odvoje od naroda, "zaboravljajući da su branitelji njegovo duša i tijelo, ranjeno u obrani naše Domovine, ali zacijeljeno u daljnjem zajedničkom životu i okrenuto boljoj budućnosti".

"Sve ove dugogodišnje medijske hajke prema hrvatskim braniteljima posebno žalosne, imajući u vidu kako se ostale države ponose svojim ratnim veteranima, te ovim putem ističemo svoje razočarenje ovim nametnutim stanjem u našem društvu i oštro osuđujemo daljnja stigmatiziranja i manipuliranja javnosti usmjerenih protiv hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji na uske političke i osobne interese", poručuju Đakić i Periša.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...