Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mrsić: Iduća godina je godina istine, moramo uvesti reforme

None Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Mirovine će se isplaćivati na vrijeme i usklađivati sa socijalnim partnerima. One se neće smanjivati i na njima nećemo graditi stabilizaciju proračuna, rekao je Mrsić

Moram reći da MMF nije bauk, i osobno smatram da nam za 2013. godinu neće trebati, rekao je Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava. 

Gostujući Dnevniku HRT-a Mrsić je, između ostalog, rekao da je iduća godina - godina istine. 

- Mi moramo provesti reforme.  A što se tiče mirovina, one će se isplaćivati na vrijeme, i usklađivati sa socijalnim partnerima. Mi ne možemo i nećemo smanjivati mirovine koje su ionako već male da bi na njima gradili stabilizaciju proračuna - rekao je Mrsić.

Ministar rada najavio je kako nas u iduća tri mjeseca čekaju promjene zakonske regulative, izmjene Zakona o radu i razgovori sa socijalnim partnerima. 

- Sprema se jedinstveni ugovor o radu s fondom otpremnnina, koji će ovisiti o godinama radnog staža - rekao je Mrsić i napomeuo:  'Posao u javnim službama je privilegij, zato će se plaće smanjivati i bit će 'provjetravanja' (pomlađivanja kadra). Javna poduzeća čeka restrukturiranje i smanjenje broja zaposlenih.'

Komentari (73)
  • gospodine Mrsiću, želite nam potvrditi da ste do sada sve lagali ako je sljedeća godina istine,

    17. 12. 2012,   20:11
  • Nesposobna banda

    17. 12. 2012,   20:24
  • ugušit će se u vlastitim lažima!!!!

    17. 12. 2012,   20:37