Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mrsić o projektu Poslovnog: Invalidi su jako dobri radnici

None Foto: Goran Stanzl/PIXSELL 15

Projekt podržavaju ministarstva rada i obrazovanja. Svaki od studenata radit će u zasebnoj tvrtki, a dodijeljena je i jedna stipendija, doktorandu Romanu Baštijanu

Rješenja o praksi za 18 studenata s invaliditetom dodijeljena su u sklopu projekta Poslovnog dnevnika "Iskustvo zlata vrijedi 2014".

- Pratit ćemo naše studente i kod drugih poslodavaca. Njihove će priče biti svjedočanstvo da invaliditet ne treba biti prepreka do životnog uspjeha - rekla je direktorica Poslovnog Andrea Borošić.

Nove zakonske obaveze nalažu zapošljavanje invalidnih osoba u tvrtkama s 20 i više radnika. Ministar rada Mirando Mrsić rekao je da je Vladin plan da Hrvatska po udjelu zaposlenih osoba s invaliditetom dosegne prosjek u EU. Dodao je da su predrasude o invalidnim osobama i poslu apsolutno bespredmetne, jer tim osobama posao doslovno znači život.

- One su zato vrjedniji radnici, bolje se snalaze na radnom mjestu i pridonose dobroj atmosferi na poslu - kazao je Mrsić.

On se nada da će studente kao kvalitetne radnike prepoznati tvrtke u kojima će odraditi praksu, odnosno da će ih poslije i zaposliti. Tvrtke bi mogle biti motivirane, među ostalim pogodnostima, i time što će država subvencionirati dio njihovih plaća.

Projekt podržavaju ministarstva rada i obrazovanja. Svaki od studenata radit će u zasebnoj tvrtki, a dodijeljena je i jedna stipendija, doktorandu Romanu Baštijanu, mladom ekonomskom stručnjaku. 

Andrea Borošić rekla je i to da je ponosna što je projekt inspirirao i druge hrvatske tvrtke na ovakav vid društveno odgovornog poslovanja.

Komentari (13)
  • Drago mi je da će barem nekoliko osoba sa invaliditetom imati priliku dokazati svoje sposobnosti, međutim naša djeca koja su završila školovanje nemaju ni priliku da pokažu što znaju, hoće i mogu, tako da će ova Vlada od zdravih i uspješnih studenata napraviti invalide koji će ovisiti o svojim roditeljima! A ova paušalna ocjena da su osobe sa invaliditetom bolji radnici trebali bi primijeniti za svoja radna mjesta! To se ja najbolje vidjelo koliko poštuju i uvažavaju osobe sa invaliditetom u Saboru kada je govorila Anka Slonjšak pravobraniteljica osoba sa invaliditetom o problemima gotovo u praznoj sabornici, a koliko je bilo popraćeno u medijima ne bih ni komentirala!

    4. 7. 2014,   17:12
  • Ovo je reklama pred izbore ili?

    4. 7. 2014,   16:57
  • Iz njegovog monologa se također da izvući da su svi drugi lijenčine,kako to kaže naš dični premijer.Naravno nemam ništa protiv osoba sa invaliditetom,sačuvaj Bože

    6. 7. 2014,   22:25