Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mrsić: Plaće će biti manje, ali su sigurne i dolaze na vrijeme

None Foto: Patrik Macek/Pixsell

Kolektivni ugovor za HZMO ministar je potpisao je sa Sindikatom zaposlenih i Sindikatom radnika, sporta i rekreacije. Pozvao je i druga dva sindikata na potpis

Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskoga sustava potpisao je Kolektivni ugovor za Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje sa Sindikatom zaposlenih u hrvatskom mirovinskom osiguranju i Sindikatom radnika, sporta i rekreacije u Hrvatskom  mirovinskom osiguranju, javlja Media servis.  

Mrsić je ocijenio da je kolektivni ugovor, nakon iscrpnih pregovora, usklađen s postojećim proračunskim parametrima te je pozvao i druga dva sindikata da im se priključe. 

- To je razlog zašto smo smatrali da se u pregovorima trebamo solidarizirati sa svima koji će, zbog situacije u kojoj jesmo, imati nešto manje plaće. Plaće su sigurne i dolaze na vrijeme što daje sigurnost u turbulentnim vremenima pred nama i to treba znati cijeniti - rekao je Mrsić te najavio promjene i novu organizaciju u HZMO-u.

Komentari (65)
  • u cijeloj Europi strajkovi nemiri a imaju bar duplo vece place od nas a u nas samo slijezemo ramenima i sutimo, ko ce mi to objasnit il skoro svi rade nesto na crnjaka pored ovog posla

    7. 12. 2012,   14:08
  • Koja je ovo jadna država! samo po radnicima da bi gamad u vladi mogla lijepo uživat i ič na skijanje

    7. 12. 2012,   14:52
  • vjerujte Vladi.....ispunila je obečanje da nam neće biti lako.......

    7. 12. 2012,   15:53