Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mrsić tvrdi: Sustav je stabilan, isplata mirovina bit će redovita

None Foto: Igor Kralj/Pixsell

Odnos zaposlenih i umirovljenika trenutačno je 1,19 prema 1, mirovinski sustav nam je stabilan, a na nama je da ga takvim održimo i u budućnosti, kaže ministar

Mirovinski sustav u Hrvatskoj potpuno je stabilan te nema straha kada je u pitanju isplata mirovina - ona će biti redovita, poručio je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić gostujući u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada".

- Odnos zaposlenih i umirovljenika trenutačno je 1,19 prema 1, mirovinski sustav nam je stabilan, a na nama je da ga takvim održimo i u budućnosti - kazao je Mrsić te dodao da Vlada radi na pripremi prijedloga novog zakona o mirovinskom sustavu.

Ministar je govorio i o izmjenama Zakona o radu kojima se, kako je kazao, želi omogućiti lakše kretanje radne snage i micanje barijera koje postoje. Naglasio je i kako su prijašnjih godina granski ugovori uglavnom prepisivani iz temeljnih ugovora, a to, prema Mrsićevim riječima, treba promijeniti.

Komentari (57)
  • Čudi me da Mrsić nije dao izjavu kao Japanski ministar: " Starije ljude treba pustiti da što prije umru " - a sigurno je mislio u sebi !! :):)

    30. 1. 2013,   11:59
  • Vrlo stabilne mirovine dokle god se Linić jednom mjesečno zaduži po 1.000.000.000,00€ , a to naša čukununučad vrati u narednih 500 godina ...A i Merkelica dade dok umirovljenici troše u Lidlu, Metrou i Kauflandu ...

    30. 1. 2013,   11:57
  • Jel ovdje postoji neko nadtijelo, koje bi potrpalo ovakve slučajeve iz tzv. "vlade" u adekvatne institucije, bilo Popovača, bilo zatvorska klinika ili pak, zašto ne, zatvor bez klinike...?

    30. 1. 2013,   13:05