Obavijesti

News

Komentari 137

Mrsić: Uzimaju nam novac da bi sanirali zdravstveni sustav

Mrsić: Uzimaju nam novac da bi sanirali zdravstveni sustav
1

Mladi SDP-a organizirali su u subotu na glavnom zagrebačkom trgu potpisivanje peticije protiv poskupljenja dopunskog zdravstvenog osiguranja za 19 kuna

VIDEO

Forum mladih Hrvatske u subotu je na glavnom zagrebačkom trgu organizirao potpisivanja peticije protiv najavljenog povećanja cijene dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a za 19 kuna, a potporu akciji došli su dati i SDP-ovi saborski zastupnici Ingrid Antičević Marinović i Mirando Mrsić.

Komentirajući najavljene Vladine reformske mjere u zdravstvenom, mirovinskom i socijalnom sustavu, Mrsić je izjavio da se proračun konsolidira preko leđa građana, a izostaju prave reforme.

Sramota je ove vlade da na teret građana smanjuju prava u zdravstvenom sustavu, rekao je Mrsić te poručio da Vlada provodi "demontažu socijalne države".

Forum mladih SDP-a još će sljedeći tjedan prikupljati potpise diljem Hrvatske te poziva građane da potpišu peticiju na štandovima koje drže njihovi aktivisti. Nakon toga će zajedno s HSU-om predati potpise Vladi i objaviti koliko je potpisa prikupljeno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dajući potporu toj akciji, Mrsić je upozorio da Vlada sprema amerikanizaciju i privatizaciju javnoga zdravstva koje je bilo temelj Hrvatske kao socijalne države. Ocijenio je i da najavljene mjere neće donijeti konsolidaciju zdravstvenog sustava jer se ne vide bilo kakve prave reforme, u smislu racionalizacije i povećanja učinkovitosti. 

- Uzimaju novac iz džepova građana da bi se sanirali zdravstveni sustav i konsolidirali vlastitu nesposobnost. To je nečuveno, građani su opravdano ljuti i opravdano negoduju za ono što se sprema - rekao je Mrsić, koji je Vladi nakon sto dana rada dao ocjenu - nula. 

- Ova vlada de facto ne postoji, nema novih zakonskih rješenja, samo puno probnih balona, bez ičega konzistentnog i sva sreća da ekonomija koju smo pokrenuli 2015. nastavlja svojim ritmom i bez obzira na ovu vladu - istaknuo je. 

 Ocijenio je i kako svi dosadašnji potezi pokazuju da ovo nije "vlada građana nego kapitala i poslodavaca".

Odgovarajući na novinarski upit, Mrsić je komentirao i reformu hitne medicinske službe te istaknuo kako ne vjeruje da će se njome rasteretiti hitni bolnički prijemi. Postavlja se i pitanje tko će biti kriv ako netko umre jer je trijažna sestra ocijenila da nije hitan slučaj. Hoće li za to odgovarati medicinska sestra ili ministar koji je postavio takva pravila, dodao je.

Potporu kampanji došla je dati i njegova stranačka kolegica Ingrid Antičević Marinović koja je također upozorila da se ne priprema nikakva stvarna reforma, već poskupljenje i privatizacija zdravstva koje će pogoditi socijalno najugroženije građane. 

U jutarnjim satima peticiju su došli potpisati uglavnom građani starije životne dobi, koji se novinarima izjavili da je to udar na umirovljenike, a dio ih je izrazio i sumnju da iza svega stoji namjera preusmjeravanja dopunskog osiguranja privatnim osiguravateljima koji nude jeftinije police.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 137
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS