Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mrsić: Za regrese i božićnice jednostavno nemamo novca

None Foto: Marko Prpić/PIXSELL

Nemamo sredstava da isplatimo božićnice, regres i davanja za 4, 8 i 10 posto minulog rada. Ukupno je to na razini države preko milijardu kuna, rekao je Mrsić

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić kazao je kako u proračunu za dodatak na staž, božićnicu i regres u javnim službama ''jednostavno nema novca''

Odluka je to Vlade prema kojoj do kraja 2015. godine zaposleni u javnim službama ostaju bez tih davanja. Mrsić je dodao kako je dogovor o tome postignut sa sindikatima te da država prema svima treba biti jednaka. 

- Mi nemamo sredstava da možemo isplatiti i božićnice, regres i davanja za 4, 8 i 10 posto minulog rada. Ukupno je to na razini države, negdje preko milijardu kuna. Tih sredstava nema - rekao je ministar. 

Komentari (44)
  • Ukinite izmišljene općine, njihove "načelnike", tajnice, BMWeje, uhljebe iz javnih poduzeća, menadžerske otpremnine koje se isplaćuju svakom tko je kroz firmu protrčao i još usput napravio štetu i imati ćete za božićnice i regrese ljudima koji rade odgovorne i opasne poslove (vojska, policija, vatrogasci i sl.) za plaću (bez uvrede ikome) konobara na Špici i to bez tringelta.

    20. 3. 2015,   13:49
  • ako operete još novca preko najma poslovnih prostora za Zmajlovića i Vladu možda i bude. Sram Vas može biti, bahata bagro.

    20. 3. 2015,   12:35
  • druže mrsiću vaši podanici sa 1.1.2015. svaki mjesec dobivaju regres jer ste im povećali plaće za 1200-1800 kn

    20. 3. 2015,   12:37