Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Mrtav pijan uzeo sjekiru pa zaprijetio timu hitne pomoći

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Sinjski tim Hitne medicinske pomoći napao je sinoć muškarac u alkoholiziranom stanju po kojega je na kraju morala doći policija. Izmjerili su mu 3,3 promila...

Muškarac sa sjekirom sinoć je oko 20 sati ispred obiteljske kuće u Hrvacama napao tim Hitne medicinske pomoći iz Sinja. U Hrvace su inače došli na poziv ženskog člana njegove obitelji. Žena je kazala da mu je potrebna liječnička pomoć jer je agresivan i prijeti.

U bolnicu ga je na koncu odvela policija gdje se ispostavilo da je bio mrtav pijan. Izmjereno mu je 3,3 promila alkohola. Napadnuti djelatnici Hitne pomoći podnijeli su policiji kaznenu prijavu protiv 45-godišnjaka, i to za prisilu prema zdravstvenom radniku.

Kako piše Dalmatinski portal detalje su doznali od ravnatelja Hitne pomoći Lea Luetića

- Ekipa je s njim u kući razgovarala. U jednom trenutku je izrazio pristanak da će s njima dragovoljno otići. Zatražio je nešto vremena da se spremi. Međutim, dok se spremao, vozač je primijetio da je uzeo sjekiru i onda je upozorio ekipu koja se povukla. On je za njima mahao sa sjekirom, nije išao za njima, niti ih ganjao. S obzirom na to da je uzeo sjekiru, pozvali su policiju. Oni su ga na koncu odveli na psihijatriju - rekao je Luetić.

Policija inače nije imala potrebe upotrijebiti silu za svladavanje 45-godišnjaka. Predao se bez otpora. Popodne je pušten sa psihijatrije. Odmah je uhićen te će se nad njim provesti kriminalističko istraživanje zbog napada na zdravstvene djelatnike. Vjerojatno će ga nakon toga predati pritvorskom nadzorniku.

Komentari (30)
  • Prisilna hospitalizacija na psihijatriji i liječenje od alkoholizma i kazna od par desetaka tisuća kuna. Gospođi trenutni razvod, zaštita i odšteta za pretrpljenu traumu gratis.

    9. 8. 2019,   20:25
  • Pdv na alkohol dic na 50% za pocetak

    9. 8. 2019,   20:03
  • Kad bi alkohol bio manje dostupan i kad bi se uvele veće kontrole i kazne manje bi dolazilo do ovakvih nepromišljenih odluka poput uzeti sjekiru i nekomu prjetiti a bilo bi i ljepo kad bi hitna obavljala svoj posao za koji je dobro plaćena

    9. 8. 2019,   19:59