Obavijesti

News

Komentari 11

Mrtva trojica ruskih novinara: Istraživali Putinove plaćenike...

Mrtva  trojica ruskih novinara: Istraživali Putinove plaćenike...
1

Srednjoafrička Republika: Vozač novinara je posvjedočio da su naoružani muškarci došli iz grmlja te da su pucali u vozilo. Novinari su na mjestu poginuli

VIDEO

Trojica ruskih novinara su ubijeni u Srednjoafričkoj Republici. Ubijeni su iz zasjede, a riječ je o ljudima koji su istraživali o privatnoj vojnoj kompaniji koja zapošljava stotine plaćenika koji za Kremlj obavljaju tajne misije u Ukrajini i Siriji. Orhan Džemal (51), Aleksandr Rastorgijev (47) i Kiril Radčenko (33) su radili dokumentarni film o tvrtki ChVK Vagner koji posluje u Srednjoafričkoj Republici i koju navodno vode ljudi bliski Vladimiru Putinu.

Photographs of journalists Dzhemal, Radchenko and Rastorguyev recently killed in Central African Republic are on display in Moscow

Rusko ministarstvo vanjskih poslova je potvrdilo da su novinari mrtvi te su rekli da je njihov vozač preživio napad. Vozač je posvjedočio da su naoružani muškarci došli iz grmlja te da su pucali u vozilo. Novinari su na mjestu umrli. Sumnja se da bi za zločin mogla biti odgovorna grupa muslimanskih pobunjenika.

Novinari su radili dokumentarac za medijsku organizaciju Mihaila Hodorkovskog, Putinovog suparnika. Mihail Hodorkovski je na Facebooku napisao kako se do kraja nadao da su novinari oteti i da ih se bude moglo spasiti. Novinari su u Afriku otišli u petak, a od nedjelje više nisu bili dostupni.

Informacija o ubojstvu je objavljena u utorak navečer. Iako je Rusija u Srednjoafričku Republiku poslala oružje i instruktore, ruske vlasti negiraju da  plaćenici kompanije Vagner rade po njihovom nalogu. Lideri grupe Vagner su dobili nagrade od Kremlja, dok su plaćenici Vagnera bili obučavani u objektima ruskog ministarstva obrane. Grupu navodno financira biznismen blizak Kremlju Jevgenij Prigožin.

Ubijeni novinari su pokušali ući na imanje članova Vagner grupe, ali da im je rečeno da su im za to potrebne akreditacije ministra obrane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa