Obavijesti

News

Komentari 242

Udarila nogometnog trenera: Zarobili su ga i mučili u Siriji

Udarila  nogometnog trenera: Zarobili su ga i mučili u Siriji
5

Trenera Osamu al-Abd al-Mohsena prepoznali su ga članovi internetske stranice jedne sirijske zajednice te naveli kako je navodno pobjegao od Islamske države

VIDEO

Nakon što je svijet ogorčeno primio snimku mađarske snimateljice Petre Laszlo koja hladnokrvno nogom udara izbjeglice koje trče , otkriveno je kako je jedan od muškaraca kojeg je napala proslavljeni sirijski nogometni trener Osama al-Abd al-Mohsen , piše euronews.

POGLEDAJTE VIDEO: Snimateljica namjerno podmeće nogu, udara djevojčicu

Pokretanje videa...

24sata Video 00:20

Na snimci se vidi kako Laszlo nogom udara po izbjeglicama i podmeće im nogu dok trče. Izbjegli Osama u bijegu je u rukama držao svojeg 7-godišnjeg sina . Prepoznali su ga članovi internetske stranice jedne sirijske zajednice te naveli kako je navodno pobjegao od Islamske države .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Više izvora opisalo ga je kao 'revolucionara koji je bio mučen i zarobljen od strane Assadova režima' .

"Ispričavam se, mislila sam da sam napadnuta"

Zbog svog čina Laszlo se ispričala rekavši kako je u njoj "nešto puklo" . U pismu koje je poslala časopisu bliskom desnici Magyar Nemzet, reporterka je pojasnila da je još u šoku od incidenta , ali i odbacila optužbe da je bezosjećajna rasistica:

- Kamera je snimala, stotine izbjeglica probilo je policijski kordon , jedan od njih zaletio se prema meni, preplašila sam se - pojašnjava Laszlo i dodaje kako je mislila da je napadnuta i da se mora obraniti.

- Ne zaslužujem da se protiv mene pokreće lov na vještice niti da mi se prijeti smrću - kaže reporterka.

Švedska će izbjeglice prevoziti zrakoplovom da izbjegnu krijumčare

Kompanija Refugee Air u planu ima izbjeglice izravno zrakoplovom prevoziti u Švedsku iz susjednih zemalja Sirije, poput Libanona, Jordana i Turske. U tim zemljama ih je trenutačno oko 4 milijuna, piše Newswire.

Tvrtka je priopćila kako prvi let planiraju prije prvog ovogodišnjeg snijega u Stockholmu. Izbjeglice iz Sirije troše tisuće dolara na plaćanje opasnog puta prema Zapadu, puno više nego što su troškovi zrakoplovne karte, ali avioprijevoznici ne dopuštaju ukrcaj izbjeglicama zbog europske direktive iz 2001. godine.

Prema toj uredbi, zrakoplovne kompanije odgovaraju za sve troškove, kao i za trošak deportacije, za sve one putnike koji po dolasku na odredište traže azil, a on bude odbijen. Čak i oni koji imaju izgleda dobiti azil ne mogu u Europu putovati zrakoplovom, jer avioprijevoznici ne žele riskirati.

Suosnivač tvrtke Emad Zand kaže kako će krenuti s jednim letom te tako pokazati da sustav funkcionira.

- Ne možemo sjediti prekriženih ruku i gledati kako ljudi umiru. Pokazat ćemo svima da postoji i drugi način - kaže Zand, koji za europsku direktivu kaže da “gura ljude u ruke krijumčara, koji iskorištavaju njihovu nesreću”.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 242
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji