Obavijesti

News

Komentari 94

Muke po Marinku: Dao sam im sve, a oni me optužili da pijem

Muke po Marinku: Dao sam im sve, a oni me optužili da pijem
4

Nisam pio (povremeno kavu, mineralnu ili gemišt s prijateljima u župi tijekom blagoslova obitelji), nisam kasnio na mise, a kamoli zaspao, kako me neki kleveću. Nisam narkoman, kaže nam župnik Marinko Prstec

VIDEO

O odlasku iz župe Kotoriba razmišljao sam još prije dvije, tri godine, no pokušao sam izdržati, jer nije običaj da župnik brzo mijenja župu.

Govori nam to Marinko Prstec (35), župnik koji je prije 10-ak dana prekinuo nedjeljnu misu u crkvi Sedam žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog križa u Kotoribi. Vjernici su rekli da se posvađao s njima, a optuživali su ga da je kasnio na mise...

Župnik je nakon toga zatražio od Varaždinske biskupije razrješenje u toj župi i dobio ga.

- Agonija je započela prije pet godina, kad sam došao. Sad se o mojem odlasku iz župe šire laži. Nisam pio (povremeno kavu, mineralnu ili gemišt s prijateljima u župi tijekom blagoslova obitelji), nisam kasnio na mise, a kamoli zaspao, kako me neki kleveću. Nisam narkoman - kaže Prstec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Svećenik usred mise napustio crkvu: 'Stalno su ga vrijeđali'
Svećenik usred mise napustio crkvu: 'Stalno su ga vrijeđali'

Neslaganje s nekim župljanima, kaže, ima jednostavniji uzrok.

- Zatekao sam župu s 50 tisuća kuna duga. Poduzetnik i član Crkvenog vijeća Željko Kos predložio je pred 30 ljudi na sastanku Župnog vijeća, a netko od njih to može posvjedočiti, da mu dam više od 400.000 kuna za obnovu župnog dvora, da mene rastereti, jer ja kao puno radim, a on će se pobrinuti za to. Odbio sam, jer sve što se radilo, bilo je pod nadzorom Konzervatorskog ureda u Varaždinu i za svaku kunu postoji pokriće. Nakon toga se požalio zašto on više ne servisira bojlere u crkvi. Jednostavno zato što je preskup. Zamjerio sam mu se i počele su se širiti laži o meni - govori Prstec.

U crkvu su, dodaje, uložili oko dva milijuna kuna novcem iz Ministarstva i Općine, a u Župni dvor oko 500.000 donacijom Varaždinske biskupije.

Župnik se na misi posvađao s vjernicima: Zamalo se potukli
Župnik se na misi posvađao s vjernicima: Zamalo se potukli

Vjeroučiteljicu Jasenku Trojko službeno je prijavio Katehetskom uredu biskupije tražeći njezinu smjenu. Htio je, kaže, da radi s djecom prema katehetskom priručniku, da djeca uče i preko radionica, da crtaju, gledaju biblijske filmove i slično, a ona ih je tjerala samo da mole krunicu.

- Navečer mi je na vrata došao njezin suprug Stanislav. Rekao mi je da sam sramota za Crkvu, da mi mjesto nije među svećenicima. Ujutro na misi sam ga pozvao da ponovi pred vjernicima ono što mi je tu večer rekao, ali ga nije bilo. Na drugoj misi bio je tamo, ali nije htio doći. Potom sam sišao do njega. Opet nije htio reći. Počeli su me vrijeđati. U crkvi su mi izvikivali đubre, nitkove, svinjo, a jedan me je nazvao kurvinim sinom - tvrdi župnik.

Željko Kos nam kaže da nije ništa tražio i da su to sve laži. I suprug vjeroučiteljice, Stanislav Trojko, kaže kako je sve laž, osim da je župniku rekao da radi sprdačinu od Crkve. Zbog toga mu se, kaže, ispričao, a on mu je oprostio.

- Ne želim više imati posla s tim - rekao je Trojko.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a