Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Muke po sudu: Tužitelj tražio je da mu se plati sprej WD-40

None Foto: Screenshot/WD40

Tužitelj nije uspio dokazati da mu je tuženik promijenio brave na stanu. Sud je odbio njegov zahtjev da mu se nadoknadi šteta za korištenje stana u Novalji i spreja

Općinski građanski sud u Zagrebu nakon godinu dana donio je presudu kojom je odbio tužbu u kojoj je muškarac potraživao 1790 kuna, uključujući i 40 kuna za korištenje WD-40.

Prema presudi od petka, tužitelj je naveo da je s tuženikom krajem lipnja 2015. godine dogovorio korištenje njegova stana u Staroj Novalji na Pagu. Tužitelj je tada muškarcu dao tri ključa : od kotlovnice, ostave i stana. Dogovorili su se da će mu vratiti ključeve do 31. kolovoza 2015. godine. Nakon što je istekao rok za vraćanje ključeva, tuženik se više nije javljao, a u međuvremenu je promijenio cilindre brava i iznajmio stan nepoznatim ljudima. Ubrzo je tužitelj s policijom ušao u svoj stan te tužio muškarca kojem je iznajmio stan. S obzirom na navedeno, muškarac je tužbom tražio naknadu štete. Potraživao je troškove putovanja Zagreb - Novalja - Zagreb u iznosu od 700 kuna, zatim tri cilindra i njihovu zamjenu (800 kuna), nedopušteno korištenje stana u iznosu od 250 kuna te WD sprej koji stoji 40 kuna. Budući da tužitelj nije dokazao ni jedan navod iz tužbe, činjenicu nastanka štete niti odgovornost tuženika i nije predložio niti jedan dokaz iz kojih bi sud mogao utvrditi činjenice, sud je odbio tužbeni zahtjev u cijelosti.

Komentari (19)
  • Trebao je tužbu podmazati sa nečim drugim, a ne sa WD-40 :))

    1. 10. 2016,   21:19
  • ovo je za rubriku vjerovali ili ne!!

    1. 10. 2016,   21:26
  • I sad se sud mora zafrkavat s ovakvim moronima i gubiti vrijeme, a ozbiljni sporovi čekaju.

    2. 10. 2016,   01:05