Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Muljatore: Krivac za svjetsku krizu maskiran stigao u Trogir

None Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL 4

John Devaney (43) ‘prokockao’ je 650 milijuna dolara investicijskih fondova i više od 100 milijuna svoje ušteđevine. Sad s obitelji maskiran plovi Jadranskim morem

Maskirani Amerikanac proglašen je za jednog od 25 najvećih krivaca za svjetsku financijsku krizu koja je počela u SAD-u.

Zbog lošeg poslovanja izgubio je i vlastitu jahtu, zrakoplov, helikopter te zbirku umjetnina vrijednu 45 milijuna dolara. No sada se tvrtka United Capital Markets, u kojoj je direktor, užurbano oporavlja od krize iz 2009. u kojoj je gotovo bankrotirala. Budući da je ponovno počeo zarađivati, kupio je jahtu Big Easy za svoju majku Dorothy Ann te ju je preimenovao po njoj. Sagrađena je 2001., a vrijednost se procjenjuje na 33 milijuna kuna. 

U tom luksuznom brodu plovi Jadranskim morem te posjećuje gradove i otoke. Zadnji put je viđen prije dva dana u Trogiru. Ondje je tijekom jutra, potpuno zamaskiran šiltericom, maramom i tamnim naočalama, isplovio gumenjakom te se kratko zadržao ispred trogirske rive sa svojih četvero djece. Zatim je na obali pokupio ženu, najvjerojatnije suprugu Selenu. Odvezli su se u nepoznatom smjeru. U petak ujutro više nisu bili na vezu u Trogiru te su krenuli prema Splitu. Jučer je brod primijećen kraj otoka Drvenik Veli blizu Šolte.

Svojim maskiranjem samo je privukao pozornost ljudi. On je jedan od brokera koji je, prema Timeu, odgovoran za svjetsku financijsku krizu. No učinak maske bio je potpuno suprotan. Devaney je trenutačno na godišnjem odmoru te nije želio da ga se prepozna u potrazi za skrivenim plažama Jadrana.

U jednom od intervjua za medije rekao je kako posao prožima cijeli njegov život. Ali je dodao da je zbog krize potajno sretan jer osobno poznaje više od deset milijardera koji su se razveli, a on je ostao obiteljski čovjek te je njegov brak izdržao svaku krizu.

Komentari (155)
  • maskiran i otkrili ga...naši istraživački novinari su nevjerovatni.. vide kroz maske i nose slike obitelji svjetskih bogataša kako bi spojili 2 i 2......a za našu krizu nije kriv on...nego vlada....tj vlade....muljatori koji nas kradu od prve godine samostalnosti.....

    11. 8. 2013,   08:27
  • Mislim da on za nas nije zanimljiv, on nama nije izazvao krizu. Imali smo mi svoje vlastite domaće muljatore koji su kod nas izazvali krizu ali ne nose nikakve maske. Možemo ih vidjeti svakodnevno kako uživaju u blagodetima našeg Jadrana i to dobro razotkriveni.Kakve maske na tu vrućinu, mi smo naučili da naše izazivaće krize dobro ugostimo i poklonimo im se do poda kad se negdje pojave. Tip je potpuno out, nije upućen da se kod nas ne treba skivati,slobodno može uživati u moru i suncu.

    11. 8. 2013,   08:46
  • Možda je čovjek samo previše osjetljiv na sunce. :P Znam da meni nos odmah izgori pa izgledam ko Rudolf. Vidiš, iduće godine ako slučajno odem na more (namjerno sigurno neću) stavit ću si i ja jednu maramu preko face. Ko zna možda me zamijene za nekog lovaša pa i ja osvanem u 23 :D

    11. 8. 2013,   08:47