Obavijesti

News

Komentari 184

'Muljatori, želim vas': Evo kako bi izgledala Todorićeva vlada...

'Muljatori, želim vas': Evo kako bi izgledala Todorićeva vlada...
1

ZAMRAČI PA VLADAJ Todorić je najavio da ulazi u politiku jer želi spasiti Hrvatsku. Zakon mu ne brani da se kandidira, a u njegovu vladu mogli bi ući stručni kadrovi koji su se kalili u Remetincu

VIDEO

Ivica Todorić želi biti “vazda” gazda i Kulmerove dvore zamijeniti Markovim trgom.

- Izaći ću na izbore i osvojiti vlast. Pokrenut ću Hrvatsku na pravi način - otkrio je to jučer Ivica Todorić za 24sata izlazeći iz frizerskog salona. Zakon ga u tome ne priječi. Bilo bi zanimljivo vidjeti kakva bi bila ta njegova vlada. Todorić se ne bi trebao mučiti mišlju tko bi sjedio u njegovoj vladi jer na raspolaganju ima najbolji tim stručnjaka, gospodarstvenika, poreznjaka i iskusnih političara koje su iznjedrili hrvatska sloboda i demokracija.

Hrvatski rešetkaši 

Hrvatska vapi za situiranim političarima, kojima su plaće dužnosnika tek džeparac. Nagledali smo se onih kojima je samo do fotelja. Vrlo je važno da su ljudi koji upravljaju zemljom i sami iskusili stvaran život, a ne isključivo visoko politički.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za ulazak u Gazdinu vladu potrebno je imati respektabilan broj dana u pritvoru ili zatvoru, da su polagali ili bili spremni položiti višemilijunsku jamčevinu te da ih se teretilo za milijunske muljaže. Poželjno je da su novac izvlačili iz države. S takvom ekipom Todorić može biti siguran u kvalitetan rad jer se za isto djelo ne može suditi dva puta.

'Svatko može odlučiti hoće li se i kako politički aktivirati'
'Svatko može odlučiti hoće li se i kako politički aktivirati'

Svi oni najbolje znaju zbog čega se ne smiju zloupotrebljavaju položaji, ovlast, nuditi mito, oštećivati privatne tvrtke i državni proračun. O takvim političarima sanja svijet, a Hrvatska bi ih uskoro mogla i izvoziti.

Prvi s desna premijeru Todoriću mogao bi biti vječni gradonačelnik metropole Milan Bandić. Afere teške 25 milijuna za koje ga se sumnjiči napravile su od njega političkog tiranosaura. S teretom milijunskih optužnica i dva mjeseca Remetinca uspio je dogurati do 12 zastupnika u Saboru. On bi bio idealan ministar gospodarstva i prvi potpredsjednik Vlade. Ujedno ispunjava i kriterij polaganja jamčevine jer je svojedobno uspio od prijatelja posuditi 15 milijuna kuna.

Bernardić: Ivica Todorić ulazi u politiku? Ma, to je smiješno...
Bernardić: Ivica Todorić ulazi u politiku? Ma, to je smiješno...

Najvažniji resor - financija - mogla bi mu voditi bivša šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec. Ako Plenkovićev ministar financija ne mora biti član stranke, onda ni Smiljanec ne treba imati dane u pritvoru. No tereti je se za stopiranje naplate poreznog duga od 9,5 milijuna kuna. Ako joj se to i dokaže, položaj u Todorićevoj vladi trebao bi biti zagarantiran. Ako zna kad se treba uzdići iznad zakona i praštati porezne dugove, onda je sigurno socijalno osjetljiva. Na takve političare građani nisu navikli. Bila bi osvježenje.

Oni znaju što znači jamčiti 

Svjedočili smo redovima za “Orašara” što govori koliko su Hrvati žedni kulture. A tko više o kulturi i umjetnosti zna od bivšeg premijera Ive Sanadera. Nekad je bio puno veći od samoga Gazde, no premijersku fotelju je zamijenio osuđeničkom klupom. Na svojoj koži je osjetio što znači “imati pa nemati”. Odležao je oko dvije i pol godine iza rešetaka, polagao jamčevinu od 12,4 milijuna kuna, a svi slučajevi za koje ga se tereti, od Ine, MOL-a, Hypo i Fimi medije, teški su respektabilnih 83,6 milijuna kuna. Po njegovim umjetninama se zna da je čovjek od kulture. Ne treba Todorić razbijati glavu ni s pitanjem koga bi stavio za ministra obrazovanja i sporta. Zdravka Mamića, naravno.

Za Mamića znaju baš svi - od sportaša do umirovljenika. Čovjek koji je s kolegama uspio doći do optužnica teških 78,5 milijuna kuna zna što je timski rad. On je bitan i u školi i u sportu. Ima položene sve uvjete: od jamčevine teške 14 milijuna kuna pa do iskustva u pritvoru od 60 dana.

Todorić bi spašavao Hrvatsku. Ali tek kad nahrani golubove...
Todorić bi spašavao Hrvatsku. Ali tek kad nahrani golubove...

Vrlo je važno što bi Todorić sa svojim ljudima mogao odmah napraviti velike uštede koje bi se bazirale na spajanju ministarstava. Ne trebamo ih imati 20. Dovoljno je 12 ključnih, a ostala bi se stopila. Mamić bi tako mogao dobiti i resor branitelja. Bila bi to ključna četvorka.

Važni privatni poslovi 

Prije nego što Todorić izađe na izbore, red je da osnuje stranku. Zvala bi se, recimo, Hrvatski rešetkaši, a glavna parola bi im bila “Zamrači pa vladaj”. U svoj izborni program mogli bi uključiti pet glavnih točaka: borbu protiv korupcije, porezna reforma sa smanjenjem PDV-a na 24,99 posto, od Hrvatske napraviti porezni raj i zasjeniti Djevičanske otoke, prihvati sve migrante kako bismo popunili manjak radne snage i dati im plaće od 2499 kuna te najvećim poreznim dužnicima oprostiti dugove. Njegovoj vladi za to ne bi trebala prilagodba od 100 dana, oni bi sve realizirali u prvom tjednu pa ostatak mandata bavili se privatnim biznisima jer svi znamo da zemlja ne živi od politike. Svakako je važno pripremiti i parole u kampanji. Izradili bi transparente i plakate na kojima bi stajalo: “Od kune pravimo medvjeda”, “Hoćemo rezati kruh na debele šnite”, “Vožnja helikopterom, a ne maricom”, “Porezni raj, a ne represija”, “Iz Remetinca, a ne u Remetinec”...

Gazda je 'vratio' staru frizuru i poručio svima: Osvojit ću vlast!
Gazda je 'vratio' staru frizuru i poručio svima: Osvojit ću vlast!

S obzirom na to da neki, poput Bandića, već imaju stranku, bila bi to jedna čvrsta koalicija. Pokazali bi oni sadašnjim zastupnicima, ministrima i premijerima da to što oni znaju o politici nema veze s pravim stvarima koje su naučili u Remetincu. Uz već navedene odlike koje moraju imati, poželjne su i neke posebne vještine. Petar Čobanković se ima čime pohvaliti jer je vidio više krumpira od krumpirovih zlatica. Ogulio je 4,5 tona u zamjenu za godinu dana zatvorske kazne. On je čovjek kojemu ništa nije teško. Tko prizna, pola mu se prašta. Toga se držao i Čobanković kad ga se teretilo za malverzacije oko zgrade u Planinskoj ulici teške 26,4 milijuna kuna. Bio bi idealan ministar poljoprivrede.

Imaju i svojeg šofera 

Nekadašnji čelnik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević ima i političkog iskustva, kao i lovačkog. Odležao je pet mjeseci u pritvoru zbog sumnje da je organizirao kriminalnu skupinu za izvlačenje 30-ak milijuna kuna iz HGK. Ako je tako vješt organizator, onda i svakako morao na čelo Ministarstva unutarnjih poslova.

Ne smije mrdnuti iz Zagreba: Gazda, ovo je tvoj novi svijet...
Ne smije mrdnuti iz Zagreba: Gazda, ovo je tvoj novi svijet...

Ministarstvo prometa i veza mogla bi voditi bivša županica Marina Lovrić Merzel. Javnost je uzbunila s jednim automobilom, a nakon toga je uslijedio pritvor od pet mjeseci i optužbe teške 10,5 milijuna kuna. Nudila je ona i nekretnine za jamčevinu od dva milijuna kuna. Ona sve zna o prometu i vezama te bi bila idealna za to ministarstvo.

Todorić bi kao premijer trebao imati i pouzdanog vozača, a s obzirom na to da je Tomislav Saucha već bio šef ureda premijera i zna sve o putnim nalozima, bio bi glavni čovjek od upravljača. A i proveo je tjedan dana u Remetincu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 184
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi:  'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi: 'Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...
Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu