Obavijesti

Promo sadržaj

Mumija: Tom Cruise glumi u novoj adaptaciji legende

Mumija: Tom Cruise glumi u novoj adaptaciji legende
10

Od pijeska Bliskog istoka do skrivenih labirinata ispod suvremenog Londona, Mumija donosi iznenađujući intenzitet i savršenu ravnotežu divljenja i adrenalina u maštovitoj novoj adaptaciji

Drevna princeza (SOFIA BOUTELLA iz Kingsman: The Secret Service i Star Trek Beyond) dugo je bila zatočena ispod pijeska okrutne pustinje jer su joj nepravedno ukrali njezinu sudbinu i život. Nakon što se probudila u našem vremenu, s njom se probudila i zloba koja je rasla u njoj tijekom tisućljeća, kao i užasi koje si obični smrtnici ne mogu ni zamisliti.

U glumačkoj postavi su i ANNABELLE WALLIS (King Arthur, Peaky Blinders), JAKE JOHNSON (Jurassic World), COURTNEY B. VANCE (American Crime Story: The People V. O.J. Simpson), MARWAN KENZARI (The Promise) I dobitnik Oscara RUSSELL CROWE (Gladiator).

Filmsku ekipu predvodi redatelj/producent ALEX KURTZMAN i producenti CHRIS MORGAN, SEAN DANIEL koji je producirao prethodno trilogiju Mumija, te SARAH BRADSHAW. 

O filmu

Sean Daniel, nakon što je producirao prethodne filmove o Mumiji, pristupio je Universalu prije četiri godine s idejom da se ponovno adaptira i pomladi priča o anti-heroju za novu generaciju gledatelja… koji su spremni na to da ih zadivi i užasne ovaj mračni stvor. Uskoro su se projektu pridružili redatelj i producent Alex Kurtzman i producent Chris Morgan, i odlučeno je da Mumija postane prvi u novom nizu filmova o Universal čudovištima. 

Mummy

Daniel je bio uvjeren da je prošlo dovoljno vremena nakon posljednjeg filma i da je ovo prilika ponovno istražiti taj svijet. Producentski tim smatrao je kako će stvaranje suvremene adaptacije predstavljati i veliki izazov i kreativnu priliku. „Ključno je bilo odlično partnerstvo s Alexom koji je imao jasnu viziju kako ispričati ovu priču i zamisliti novi lik – a nova Mumija po prvi put je postala žena,“ objasnio je Daniel. „Zamislio ju je kao opasno stvorenje s moćima, ali čiji tužni život i agonija će probuditi suosjećanje kod gledatelja. To je bilo ključno za viziju Alexa i tako smo i predstavili ovaj projekt Universalu.“

The Mummy

Producenti su smatrali da je važno da se njihova verzija Mumije odvija u suvremenom svijetu i zaintrigirala ih je prilika dovesti ju u prostor i vrijeme koje joj je strano. Zapitali su se: „Što bi se dogodilo da se ženska mumija, koja izgara od želje za osvetom zbog onoga što su joj napravili u prošlom životu, odjednom nađe u našem svijetu, razriješenih ruku?“ Cijeli tim je rekao da im je najvažnije bilo da ova verzija Mumije nimalo ne nalikuje ičemu što smo dosad vidjeli.
 

Mumiju, u distribuciji Blitza, možete pogledati od 8. lipnja u svim kinima i to u najboljim formatima IMAX i 4DX.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju
PROMO

King Cross kreće u sveobuhvatnu rekonstrukciju

Zagrebački shopping centar ostat će otvoren tijekom izvođenja radova čiji je završetak planiran za jesen 2025.
Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?
sadržaj donosi petrol

Pobjedničke strategije i izazovi za tvrtke: Kako zadržati kvalitetne radnike?

Suočeni s intenzivnom konkurencijom na tržištu rada, poslodavci se nalaze pred jednim od najvećih izazova: kako privući i zadržati kvalitetne radnike?