Obavijesti

News

Komentari 2

MUP: Hrvatska i Njemačka su lideri u obuci granične policije

MUP: Hrvatska i Njemačka su lideri u obuci granične policije
1

Službenici Policijske akademije na zajedničkoj vježbi u Njemačkoj vezanoj za helikopterski nadzor vanjske granice EU pokazali su kvalitetu i spremnost za rješavanje nezakonitih migracija

VIDEO

 Iz MUP-a su priopćili da su policijski službenici Policijske akademije po četvrti put bili potpora njemačkoj policiji u organizaciji i provedbi obuke Land Border Surveillance Officer, koja se uz potporu Frontexa (Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu) održava od 1. do 6. prosinca u Sankt Augustinu u Njemačkoj.

 Riječ je o projektu koji priprema granične policajce članica EU za sudjelovanje u međunarodnim operativnim akcijama s ciljem jačanja vanjskih granica EU.

 U ovoj obuci sudjeluje 18 policajaca iz Albanije, Bugarske, Hrvatske, Češke, Finske, Njemačke, Italije, Latvije, Litve, Poljske, Portugala, Rumunjske i Španjolske. 

 Vježbe su oblikovane kao radionice policijskog postupanja na temelju detaljno razrađenih scenarija vezanih za taktiku postupanja na graničnim prijelazima, taktiku postupanja prema tražiteljima azila i migrantima kojima je potrebna liječnička pomoć, te taktiku postupanja prilikom zatjecanja ilegalnih migranata unutar EU.

Odlična bilateralna suradnja

 U sklopu obuke održana je zajednička pokazna vježba hrvatskih i njemačkih policajaca vezana za helikopterski nadzor vanjske granice EU.

 "Zaštita i nadzor državne granice te sprječavanje nezakonitih migracija jedna su od primarnih zadaća hrvatske policije, a ovakve zajedničke vježbe još su jedan primjer odlične bilateralne suradnje na putu prema zajedničkom cilju kontinuirane edukacije i obrazovanja policijskih službenika. Današnji primjer zajedničke vježbe, osim toga, dokaz je kvalitete hrvatske policije i njezine spremnosti na partnerski odnos u rješavanju problematike nezakonitih migracija svih zemalja članica i zaštite vanjske granice EU", ističu u MUP-u. 

 Dodatna novina u sklopu projekta je i obuka sigurne terenske vožnje za policijske službenike hrvatske i njemačke policije te polaznike ove Frontexove obuke, a cilj joj je razvijanje i usvajanje specifičnih vještina potrebnih za sigurnu terensku vožnju, što je preduvjet za sigurno i učinkovito obavljanje poslova nadzora vanjske granice, stoji u priopćenju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović
IZBORI 2024.

Plenković na Pantovčak donio 78 potpisa i dobio mandat; Svoj potpis mu je dala i Vučemilović

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!
SVE ZBOG POTPISA

Doznajemo: Domovinski pokret izbacit će Jurčevića iz stranke!

Jurčević se usprotivio  koalicijskom sporazumu s HDZ-om i bio je nezadovoljan što nisu dobili Ministarstvo kulture. Predsjedništvo bi trebalo predložiti tu sankciju Časnom sudu stranke koje će donijeti zadnju odluku
Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik
UMRO U 66. GODINI

Nakon duge bolesti preminuo je Slobodan Ljubičić Kikaš, bio je Bandićev najbliži suradnik

Godinama je bio jedan od najbližih suradnika Milana Bandića i čovjek koji je ustrojio i vodio Zagrebački holding.