Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

MUP: Kazna i do 15 tisuća kuna za preveliku brzinu

None Foto: D. Urukalović

Novi Zakon o sigurnosti prometa bit će neumoljiv prema najtežim prekršiteljima. Teško će se kazniti i vozači s više od 1,5 promila alkohola u krvi

MUP-ova radna skupina u utorak bi trebala završiti nacrt prijedloga novog Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doznajemo u Ravnateljstvu policije. Radnu će verziju, prije no što nacrt bude poslan Vladi, proučiti stručnjaci te dati svoj sud. Osim što je zakon potrebno uskladiti s novim Zakonom o prekršajima, koji je na snazi od 1. veljače, prometni i pravni stručnjaci predložili su drastičnije kazne za teške prometne prekršaje te za recidiviste. Kako bi smanjili broj teških prometnih nesreća i velik broj poginulih na cestama, policija i sudovi drastično će kažnjavati velika prekoračenja brzine, vožnju prije položenog ispita ili tijekom zabrane te više od 1,5 promila alkohola u krvi.

Komentari (20)
  • ma dobiju moju kitu jos...e svijet nema od cega da zivi, vecina stanovnika cijele HR nije vidjela nikada u komadu 15\'000 kuna...a oni ce kazne davat tolike......e koji zakon i koji Kirin-i jos imaju sto nam svima gacaju po glavama...strahota...

    25. 2. 2008,   20:27
  • Nije problem ljudima koji pišu,donose i provode zakon jer za njih i tako ne važi.Osim toga vozila pod pratnjom nitko ne zaustavlja,niti im se mjeri brzina i ne kažnjavaju se njihove vratolomije po cesti...Policija može voziti bez svjetala,skretati bez žmigavca itd., mali čovjek plaća ili ako se žali odbija mu se žalba jer ipak se vjeruje službenoj osobi.Šta bih dao za diplomatske pločice ili za naljepnicu saborskog zastupnika!

    25. 2. 2008,   20:38
  • Moguće MUP trebat će se naći za dovršanje \"Tetre\" 30mil.kn, za azil 20mil.kn,za nove odore za sve dijelove policije 200mil.kn,za Policijsku akademiju 60mil.kn itd. no možda sve u svemu ispadne dobro ? Bude zanimljivo voziti sa novim kaznama nad glavama ?

    25. 2. 2008,   19:29