Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

MUP mora svjedoku protiv Glavaša isplatiti 400.000 kuna

None Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Prema nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Puli MUP treba Krunoslavu Fehiru, isplatiti oko 400.000 kuna, piše u ponedjeljak Jutarnji list...

Ovo je iznos koji se odnosi na kršenje obaveze MUP-a da mu isplaćuju naknadu za prehranu i to od 1. rujna 2012. do 1. veljače 2018., kada je Fehir po potrebi službe bio premješten iz PU osječko-baranjske na rad u PU istarsku. Fehir je premješten na rad u istarsku policiju još 2010. i to zato što mu je kao krunskom svjedoku protiv Glavaša bio ugrožen život, navodi dnevnik. 

Do 2012. su mu se isplaćivane naknade na koje su imali pravo policajci premješteni na rad u mjesta udaljenija od 50 kilometara od prebivališta pa i naknada za prehranu. No, tada je promijenio radno mjesto u PU, a MUP mu je prestao isplaćivati naknadu za prehranu. Naknada mu nije isplaćivana sve do 2018., kad je otišao u mirovinu.

Branimir Glavas NASTAVAK SUĐENJA Svjedočio je policajac: 'Fehir je lažac i želi se osvetiti Glavašu'

- Premještaji na drugo radno mjesto po potrebi službe mogu trajati godinu dana, a moj je trajao pet godina i svake godine ga je potpisivao sadašnji pomoćnik ministra Ante Delipetar, kaže Fehir koji je već jednom u prvom stupnju dobio tužbu protiv MUP-a, ali je nakon žalbe postupak vraćen na novo suđenje.

No, i u ponovljenom postupku sud mu priznaje pravo na naknadu za prehranu koju mu je MUP uskratio od 2012. do 2018.

Prema presudi, samo glavnica iznosi 174.000 kuna, kamate su u gotovo jednakom iznosu kao i glavnica te po 40.000 kuna troškovi postupka u svakom procesu. Fehir kaže da je spreman za nagodbu, ali i kako je moguće da podnese još jednu tužbu, zbog smještaja, donosi Jutarnji list.

Komentari (3)
  • Pravi Hrvati uvijek se snađu da dobro naplate "domoljublje."

    4. 11. 2019,   10:32
  • Tko god je tužio MUP. MORH... ili bilo koje tijelo države Hrvatske dobio je spor. Jer svi u državnoj službi koji ne poštuju zakone i propise RH dobro znaju da neće oni platiti nastalu štetu. Platit ćemo je svi mi. Kad bi štetu prouzročenu RH plaćali oni koji su je svojim postupanjem ili nepostupanjem napravili, onda bi to bila sasvim drugačija priča.

    4. 11. 2019,   09:59
  • Neka. Neznanje, nerad i bahatost platit će porezni obveznici. A oni koji su nanijeli šretu i dalje će biti važni i na pozicijama. Neprikosnoveni. Kaže jedna narodna: lako je tuđim...... gloginje mlatit.

    6. 11. 2019,   09:10