Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

MUP odbacio navode: Dokaza o zlostavljanju migranata nema

None Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u utorak je odbacilo navode portala H-Alter koji je, među ostalim, objavio da je hrvatska policija "kažnjavala migrante" pržeći im noge vrućim željeznim štapom

Kako bi bilo koji navod bio službeno provjerljiv potrebno je raspolagati barem nekim informacijama, a iz novinarskog napisa oni nisu vidljivi, priopćio je MUP.

Dodaju da su u novinarskom članku sukladno navodima autorice izmijenjena imena sugovornika, sugovornik ne zna u koju je policijsku postaju navodno odveden, ne sjeća se detalja vezanih za izgled navodne postaje, a također nigdje u članku nije navedeno vrijeme kada se događaj navodno dogodio.

UHITILI IH U ATENI Prerušili se u odbojkaški tim: Migranti htjeli ući u Europu

- Takva vrsta izvještavanja može bit samo tendenciozna te stoga odlučno odbacujemo navode iz novinarskog članka koji ne sadrži nikakve dokaze za tvrdnje koje se u njemu iznose. I ovom ćemo prilikom naglasiti kako je primarna zadaća hrvatske policije zaštita granice Republike Hrvatske te zaštita njenih građana i imovine, a tu zadaću svakodnevno i ispunjava - navode u MUP-u.

Ističu da se pridržavaju svih relevantnih europskih i nacionalnih propisa kada je riječ o zaštiti ljudskih prava.

- Još jednom naglašavamo da Ministarstvo unutarnjih poslova ima nultu stopu tolerancije prema nasilju bilo koje vrste, uključujući i u postupanju s migrantima. Dosad se pokazalo da optužbe migranata koji su spriječeni u nezakonitom prelasku državne granice o navodnom nasilju hrvatske policije nemaju uporište u stvarnosti niti su u ijednom slučaju potkrijepljeni konkretnim dokazima - stoji u priopćenju.

Komentari (11)
  • Dokle seze ljudska pokvarenost? Vjerovati nekome tko laze, maze, ulazi nezakonito, slucajno ima pokoji noz u dzepu? Da su probali tako nesto za Juge (NISAM jugonostalgicarka) nakon drugog upozorenja pobrali bi metak i nikome nista. Vi koji napadate hrvatsku policiju, uzmite si ih u svoju drzavu i svoju kucu.

    24. 9. 2019,   19:47
  • Takve novinare treba kazneno goniti za širenje laži. Optužbe treba dokazati da bi ih se javno objavilo. Ja ne znam za koga takvi novinari rade, uvedite sankcije za iznošenje laži!

    24. 9. 2019,   19:57
  • eto Hrvati ih tuku pljackaju cak i zigosu a oni ko mutavi svakodnevno preko granice,nesto se ne slaze,kud ides tamo gdje te maltretiraju i zlostavljaju

    24. 9. 2019,   20:18