Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

MUP: Policajac je odao podatak i ići će na disciplinski postupak

None Foto: PIXSELL

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je da su policajca, koji je medijiima dao snimku brze vožnje bivšeg pomoćnika ravnatelja policije Josipa Ćelića, udaljilo iz službe. Pozvali su se na Zakon o policiji

Možemo potvrditi kako je nakon provedenog izvanrednog nadzora, o kojem smo izvijestili 28. listopada, utvrđena sumnja da je snimka prekršaja počinjenog tijekom ožujka ove godine učinjena dostupnom neovlaštenoj osobi od strane policijskog službenika ustrojstvene jedinice koja je utvrdila prekršaj, naveli su u ponedjeljak iz Ministarstva unutarnjih poslova za televiziju N1

Pod istragom se našao policajac koji je RTL-u dao snimku brze vožnje bivšeg pomoćnika ravnatelja policije Josipa Ćelića.

celic 'POVREDA SLUŽBENE DUŽNOSTI' Iz službe udaljen policajac koji je Ćelića 'otkucao' medijima

 - Slijedom navedenog, poduzete su radnje kojima su ustanovljena obilježja teže povrede službene dužnosti iz članka 96. stavka 1. točke 5. Zakona o policiji (odavanje podataka iz čl. 35. ovog Zakona neovlaštenim osobama) te je policijski službenik dana 8. studenog ove godine udaljen iz službe i protiv njega će biti podnesen zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka. Udaljenje iz službe će trajati do okončanja disciplinskog postupka zbog teže povrede službene dužnosti - napisali su.

Potvrdili su kako je u tijeku kriminalističko istraživanje koje se provodi u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom radi utvrđivanja svih okolnosti.

- Zakonske odredbe mjera koje su poduzete prema policijskom službeniku su jasno navedene u Zakonu o policiji (NN 34/11, 130/12, 89/14, 151/14, 33/15, 121/16, 66/19) i odnose se na postupak utvrđivanja odgovornosti za povrede službene dužnosti, tj. postupak prilikom postojanja sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti policijskog službenika - kažu u MUP-u.

Dodali su kako iimaju institute temeljem kojim policajci, ali i bilo koji drugi građani, mogu anonimno, pseudo anonimno ili pod punim imenom prijaviti nepravilnosti kako svojih rukovoditelja tako i drugih policajaca. Sve se ispituje.

NAJBOGATIJI POLICAJAC Ćelić je dugovao 1,2 mil. kuna poreza za vilu. Platio je u kešu

- Policijski službenici mogu odbiti izvršiti nalog ili zapovijed ukoliko se izvršenjem čini kazneno djelo te o svemu obavijestiti bilo nadređene rukovoditelje bilo Državno odvjetništvo kao nadležno tijelo - napisali su u MUP-u.

Podsjetimo, RTL je emitirao prilog u kojem je puštena snimka brze vožnje. Ćelić je opovrgnuo da je zataškao prekršaj, ali je priznao da je vozio 166 kilometara na sat cestom gdje je dopuštena brzina od 50 km/h.

Ćelić je ubrzo zatražio da ga maknu s funkcije, a osim njega je, zbog sličnog prekršaja je smijenjen i načelnik krapinsko-zagorske policije Darko Car te šef zadarske prometne policije.

Komentari (78)
  • Jos jedan dokaz da ne treba biti posten u RH i da ne treba zivjeti u njoj dok se nesto ne promjeni....policajac -prijavi kriminal i zataskavanje u samome vrhu MUP-@...nagrada suspenzija...

    19. 11. 2019,   00:30
  • Građani RH nisu "neovlašteni" znati što javne ličnosti rade u javnosti tj. "na cesti", odnosno na javnom mjestu, i još k tome kontra javnog interesa. Dotični policajac treba dobit MEDALJU i 10.000 eura na račun. Tak da se i ostale kolege potiče na otkrivanje kriminala u upravnim tijelima. A tog što je vozio 166 gdje je 50 treba nečasno otpustiti iz policije i umjesto penzije ga tražit odštetu za SRAMOĆENJE države. Ne samo pred građanima, nego i pred Europom. Dok to ne bude tako, niti jedan pošten hrvat nema šta tražit u Hrvatskoj. :(

    19. 11. 2019,   00:38
  • Policajac je medijima dao snimku, jer se očito išlo u zataškavanje. Kakvog smisla bi bilo da je išao prema nadređenom, kada je očito da je upravo taj nadređeni predmet držao u ladici. I tog policajca su udaljili iz službe, a Ćelića (koji je svojim divljanjem na cesti ugrožavao sigurnost građana) se ne kažnjava, već on na svoj zahtjev prelazi na drugu funkciju??? Pa ovako korumpiranu policiju više nema ni Kolumbija, možda eventualno Meksiko.

    19. 11. 2019,   02:33