Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

MUP: Uskoro stiže još e-usluga kao e-Novorođenče i Putovnica

None Foto: Robert Anić/Pixsell

Ovime postižemo zajednički cilj i interes policije, MUP-a i građana da se riješimo gužvi na šalterima, kazao je Božinović. Ministar je kazao kako putem novih usluga raste povjerenje građana u institucije

Novu e-uslugu podnošenja zahtjeva za vozačku dozvolu predstavili su ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar uprave Lovro Kuščević te predstavnici Agencije za komercijalnu djelatnost, Financijske agencije i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva. 

- Ovime postižemo zajednički cilj i interes policije, MUP-a i građana da se riješimo gužvi na šalterima - kazao je Božinović. Ministar je kazao kako putem novih usluga raste povjerenje građana u institucije.

- Usluge državnih institucija građani će doživljavati u punom smislu riječi - kazao je Božinović. Ministar unutarnjih poslova kazao je kako je od ponedjeljka zaprimljeno 13 e-Zahtjeva za izdavanjem vozačke dozvole, javlja Dnevnik.hr.

- 41 vrstu dokumenata građani mogu dobiti putem sustava e-Građani. Cilj nam je povećati taj broj na troznamenkasti iznos, a cilj nam je sve povezati u jedan cloud. Do kraja godine u sustav ćemo pustiti i uslugu e-Novorođenče putem kojim će se dijete moći prijaviti u matične knjige te obaviti prijava prebivališta - kazao je ministar Kuščević i dodao kako sustav e-Građani trenutno koristi oko 500.000 korisnika. Najavio je i uslugu e-Poslovanje koju će uvesti iduće godine.

Komentari (9)
  • Meni bi se svidjela usluga e - Smjena vlade, al bih klikala!

    6. 9. 2017,   12:58
  • A kada će online glasovanje na izborima?

    6. 9. 2017,   13:26
  • Raste povjerenje građana u institucije? Nek mi neko objasni kak more nekaj rast čega nema aj bok

    6. 9. 2017,   14:25