Obavijesti

News

Komentari 4

MUP: Za sve naše kandidate se traži potvrda o nekažnjavanju

MUP: Za sve naše kandidate se traži potvrda o nekažnjavanju
1

MUP je poslao demantij u kojem su naveli da nije istina da oni nisu zatražili, kako je navedeno u našem jučerašnjem tekstu, ' potvrde o nekažnjavanju'..

VIDEO

Ministarstvo unutarnjih poslova demantiralo je navode iz jučerašnjeg teksta o tome kako za upis u policijsku akademiju nije potrebna potvrda o nekažnjavanju.

'Nije točan navod da Ministarstvo unutarnjih poslova nije zatražilo kako je navedeno u Vašem tekstu 'potvrde o nekažnjavanju'. Naime, po službenoj dužnosti Ministarstvo unutarnjih poslova je za sve kandidate od Ministarstva pravosuđa zatražilo na temelju članka 13. zakona o pravnim posljedicama osude, rehabilitaciji i kaznenoj evidenciji ('Narodne novine' br. 143712, 105/2015 i 32/20179 izdavanje posebnog uvjerenja za fizičku osobu (kako ste naveli u Vašem tekstu 'potvrde o nekažnjavanju') a kako bi se provjerilo postojanje zapreke sukladno članku 49. stavak 1. točka a Zakona o državnim službenicima ('Narodne novine' br 92/2005, 107/2007, 27/2008, 49/2011, 150/2011, 34/2012, 37/2012, 38/2013, 138/2015 - OiRUSRH i 61/2017).

Izdana posebna uvjerenja za fizičke osobe vezana u provjeru kaznenih evidencija Ministarstva pravosuđa (kako ste naveli u Vašem tekstu 'potvrde o nekažnjavanju') kao i provjere osobne dostojnosti za obavljanje policijske službe nalaze se u predmetima svih kandidata navedenog natječaja.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk