Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Žalac je rekla da se osjeća kao silovana, ostavljena u blatu...'

None Foto: Marko Prpic/PIXSELL 3

Došla sam u Vladu s ciljem da ministar potiče djelatnost i proživio rad sa strankama, s onima koji su najsiromašniji i s onima koji su bili opterećeni, rekla je Murganić novinarima

Nada Murganić je nakon sjednice izašla vidno potresena i obratila se novinarima. Istaknula je da je vrijeme da ministarstvo dođu neka nova rješenja. 

- Ja sam uvijek isticala sam dio sustava. I jesam, ja sam socijalna radnica. Sve što su moji kolege govorili mi je itekako poznato. Došla sam u Vladu s ciljem da ministar potiče djelatnost i proživio rad sa strankama, s onima koji su najsiromašniji i s onima koji su bili opterećeni. Sustav se može popraviti, ostavili smo dobre temelje - rekla je Murganić. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Dodala je da je sustav socijalne skrbi godinama bio uključen u druga ministarstva, kao što su ministarstvo zdravstva ili ministarstvo rada. 

VIDEO: SMJENA MINISTARA Plenkovićeva rekonstrukcija: Idu Murganić, Tolušić i Žalac

Podsjetimo, u srijedu je Nada Murganić razriješena ministarske funkcije, a na njezino mjesto doći će Vesna Bedeković

Ljutita Žalac projurila kraj novinara

Gabrijela Žalac je nakon sastanka samo uznemireno prošla pokraj novinara bez komentara o svojoj smjeni. Kako saznajemo od jednog HDZ-ovca, Žalac je bila jako ljuta.

- Rekla je da se osjeća kao silovana žena, ostavljena u blatu - kaže naš izvor.

'Moja nasljednica će nastaviti možda i bolje' 

- Napravili smo puno toga u Ministarstvu poljoprivrede, moja će nasljednica nastaviti isto, možda još i bolje - komentirao je smijenjeni ministar Tomislav Tolušić na izlasku iz središnjice stranke. Njega bi trebala zamijeniti državna tajnica Marija Vučković.

Komentari (288)
  • Sramoto jedna, kako mozes svoje osjecaje usporediti s osjecajima zaista silovanih zena?

    17. 7. 2019,   21:46
  • Komentari mladeži kradezea i lažnih branitelja za 3...2...1...

    17. 7. 2019,   20:24
  • Sta ta Žalac mlati praznu slamu. Razmazeno deriste . Sram ju može biti ,kakva silovana žena. Ta nema pojma kako je to biti silovana žena.Nek ode( najbolje javnim prijevozom za svaku sigurnost za ostale sudionike u prometu) malo do Vukovara pa nek poprica sa zenama koje su bile silovane u ratu. Sramota. Podnesi razrjesenje dostojanstveno ,nisi dorasla bila svojoj poziciji!!!

    17. 7. 2019,   21:52