Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Muškarac (44) osumnjičen za ustaške grafite oko Županje

None Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL 2

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je u četvrtak da je zbog pisanja uvredljivih i neprimjerenih grafita u selima županjske Cvelferije osumnjičen 44-godišnjak iz Bošnjaka...

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je u četvrtak da je zbog pisanja uvredljivih i neprimjerenih grafita u selima županjske Cvelferije osumnjičen 44-godišnjak iz Bošnjaka nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje.

"Saznanja iz kriminalističkog istraživanja upućuju na sumnju da je unazad nekoliko tjedana na području Županje, Bošnjaka, Drenovaca, Rajevog Sela, Gunje te Strošinaca na spomenicima, crkvenim i sakralnim objektima, groblju te pročeljima zgrada ispisao grafite neprimjerenog i uvredljivog sadržaja. Sumnjiči ga se za ukupno 22 događaja“, kažu u policiju.

Na pravoslavnoj crkvi u Rajevom Selu, na njezinim pročeljima, ali i u unutrašnjosti, osvanuli su grafiti poput "ustaše", "U", "NDH, istriebit ćemo vas stoko srbska", "Selite se srbska stoko" i sl.

Na staroj katoličkoj crkvi u Gunji prije nekoliko dana napisan je grafit "Živio hrvatski musliman Zlatko Hasanbegović".

Iz policije najavljuju i kako će po okončanju kriminalističkog istraživanja 44-godišnjak biti predan pritvorskom nadzorniku.

Komentari (177)
  • Ko god da ne vidi debile na obadvije strane trebao bi stati pred ogledalo i upitati se što mu je s razumom... Isto tako ko ne zna odvojiti Domovinski rat i ustašvo ili ekstremizam i ko ne zna razdvojiti srpske ekstreme od bilo Jugoslavije ili antifašizma taj je totalno glup. Samo kreteni vide jednu stranu, jedne debile u jednom narodu a ne vide objektivno da jedan ekstremizam proizvodi drugi i da svi narodi imaju stoje ekstreme i svoju stoku koju treba pozatvarati u torove ili bolje u zatvore jer sramote upravo narod iz kojeg potječu. Ko god okrene glavu od svog govvneta a kritizira da tuđe smrdi, neka sebe preispita gdje mu je i mozak i ljudskost i objektivnost.

    28. 7. 2016,   15:48
  • vidi se da je HDZ-ov glasački aparat po pismenosti

    28. 7. 2016,   15:42
  • Pretužno u šta mržnja pretvori čoveka.

    28. 7. 2016,   15:44