Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Muškarac (54) eksplozijom raznio i pljačkao bankomate

None Foto: PUZ 7

Muškarca (54) sumnjiče za pljačke bankomata na zagrebačkom području, a policija ga je pronašla uz pomoć riječke policije

Zagrebački policajci u suradnji s kolegama iz Rijeke dovršili su istragu nad 54-godišnjakom kojeg sumnjiče za provale u bankomate na zagrebačkom području.

Sumnja se da je najmanje s jednim čovjekom 1. srpnja u Trnskom eksplozivom pokušao provaliti u bankomat. Prvo su onesposobili video nadzor u neposrednoj blizini, a potom su bankomat ispunili plinom i izazvali eksploziju. Pri tome su popucala stakla na trgovini dok oštećenje na bankomatu nije bilo dovoljno kako bi mogli ukrasti novac.

Prije toga su početkom lipnja u Sigetu u jednom danu onesposobili video nadzor u blizini bankomata, koji je ugrađen u sklopu pošte, da bi ga kroz otvor za izdavanje novca ispunili plinom te izazvali eksploziju. Nakon toga, kroz nastala oštećenja na poslovnici ušli su u prostor pošte te iz bankomata otuđili novac.

Foto: PUZ
  
Sumnja se i da su 17. travnja 2019. godine u Svetoj Nedelji provalili  u trgovinu unutar koje se nalazi bankomat. U otvor za isplatu novca stavili su cjevčicu s namjerom ispuštanja plina u bankomat, međutim od daljnjeg činjenja djela su odustali i udaljili se ništa ne otuđivši.

Komentari (2)
  • Valjda eksplozivom

    5. 10. 2019,   09:19