Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Muškarac (65) koji je srušio spomenik čeka operaciju noge

None Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL 4

Ozlijeđeni muškarac je oko 5 sati prvo primljen na Hitni kirurški prijem odakle je zbog težine ozljeda prebačen na odjel traume. Policija čeka da se oporavi da mogu razgovarati s njim

Muškarac (65) koji je jutros oko 4.20 sati na Bačvicama srušio spomenik Radi Končaru, koji mu je naposljetku pao na nogu, teško je ozlijeđen i čeka ga operativni zahvat, doznaje Hina u KBC Split.

Ozlijeđeni muškarac je oko 5 sati prvo primljen na Hitni kirurški prijem odakle je nakon ukazane liječničke pomoći i zbog težine ozljeda upućen na daljnje bolničko liječenje na odjel traume gdje ga očekuje operativni zahvat.

- Nama je u ranim jutarnjim satima doveden pacijent s težom tjelesnom ozljedom koji ima prijelom određenog dijela tijela, a nastalo je djelovanjem mehaničke sile. Njegovo stanje je stabilno, pacijent za sada nije ničim ugrožen i bit će podvrgnut operativnom zahvatu čime će se ozljeda sanirati - kazao je za Hinu Bruno Lukšić, voditelj Odjela traume I splitske bolnice.

I dok gradske službe popravljaju nastalu štetu, policija je dovršila očevid i čeka da se muškarac koji je srušio bistu oporavi pa da se s njim u bolnici obave razgovor kako bi se završilo kriminalističko istraživanje slučaja.

Rušenje spomenika osudila i gradska uprava

Rušenje spomenika Radi Končaru najoštrije je osudila i gradska uprava u čijem se priopćenju ističe da je to čin neodgovornog pojedinca i ne izražava mišljenje građana slobodnog i tolerantnog Splita te da osuđuju takav vandalizam i divljaštvo.

- Vjerujemo kako će nadležne institucije primjereno kazniti počinitelja. Grad Split je jutros, po saznanju o ovom činu, angažirao tvrtku koja će nakon policijskog očevida, sanirati štetu i spomenik vratiti u prvobitno stanje - stoji u priopćenju.

Predsjednik Udruge antifašista i antifašističkih boraca Grada Splita Josip Milat kaže da rušenje spomenika Radi Končaru u Splitu, nije tek vandalski i necivilizacijski čin pojedinca. "I malom djetetu je jasno da nekoliko tisuća srušenih, devastiranih i po nekoliko puta oskvrnavljenih spomen obilježja antifašizmu, ne samo u Splitu nego diljem Lijepe Naše, nije moguće svesti na djela neodgovornih pojedinaca", kazao je Milat.

Komentari (110)
  • Heroj čak i mrtav tamani ustaše 😂😂😂😂

    7. 11. 2018,   15:30
  • Naplatit od budale i popravak spomenika i operaciju. Ostale kazne mu ne trebaju jer će imati doživotno vraćanje kredita.

    7. 11. 2018,   15:22
  • Sepavi ce citav zivot zaobilaziti narodnog heroja Radu.Sve bih dala da sam ga vidjela kako ispod spomenika dreci i jauce.

    7. 11. 2018,   15:48