Obavijesti

News

Komentari 52

Otac i sin (12) su pali u more: Liječnici reanimirali muškarca

Otac i sin (12)  su pali u more: Liječnici reanimirali muškarca
1

Ljude u moru su uočili djelatnici obližnjeg ugostiteljskog objekta koji su pozvali pomoć. Ljudi su pali u more Gortanovoj ulici u Puli, te je postojala opasnost da će ih valovi razbiti o stijene

VIDEO

Muškarac koji je izvučen iz mora je životno ugrožen i trenutno je na dijagnostičkoj obradi. Dječak je za sada stabilno, kazali su u pulskoj bolnici nakon dramatičnog spašavanja pred očima užasnutih kupača u četvrtak na kupalištu u Gortanovoj uvali.

- Policija je zaprimila dojavu od centra 112 da se dvije osobe nalaze u moru te su na mjesto događaja osim policije upućeni i spasioci Crvenog križa - kazala je Nataša Vitasović iz policije.

Prema riječima očevidaca više od pola sata djelatnici Hitne medicinske pomoći borili su se za život čovjeka koji je izvučen iz mora uslijed velikih valova. Riječ je o 40-godišnjem državljaninu Srbije te 12-godišnjem dječaku. Neslužbeno doznajemo da je u vodi bio sa sinom unatoč velikim valovima. 

Sve se zbilo oko 12.20 sati a policiji je javljeno kako su dvije osobe pale u more u Gortanovoj uvali, te da postoji opasnost da će ih valovi baciti na stijene. Alarmirani su vatrogasci, Lučka uprava, Hitna i Crveni križ koji je pozvao spasioca. 

- Čovjek je vikao help, help iz petnih žila dok se borio s valovima. Nadam se da će preživjeti - rekao je Zoran Đorđević koji se slučajno našao na plaži.

Nakon uspješne reanimacije koja je potrajala, obojica su prebačena u pulsku bolnicu. Navodno je do nesreće došlo kad je dječak unatoč nepogodnim uvjetima za kupanje skočio u more, a potom je 40-godišnjak ušao u namjeri da ga izvuče na sigurno. Dječak je u nekoliko navrata navodno pokušao izaći iz mora, ali nije uspio. 

Foto: Regional Express

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"